Ankka kastike reseptejä

Juhlavampaa ruokaa: kokonainen ankka

Juhlavampaa ruokaa: kokonainen ankka

Lisäksi unohdin kauppaan puolet alkuperäisistä kastikeaineksista, joten siinäkin piti hieman käyttää kekseliäisyyttä
Ankanrintaa kirsikkakastikkeella

Ankanrintaa kirsikkakastikkeella

Ankka sai lautasella kaverikseen kirsikkateeman mukaisesti pistaaseilla täytettyjä kirsikoita sekä kirsikkakastiketta, joiden hieman makeankirpeä maku täydensi hyvin ankan rasvaisuutta
Ankkaa ja vadelmia Kaskiksen innoittamana

Ankkaa ja vadelmia Kaskiksen innoittamana

Kastike. Söin aivan mahtavaa ankkaa Turussa Kaskiksessa. Tee vadelmakastike. Olen aiemminkin koettanut tehdä ankkaa ja vadelmakastikkeella, mutta en tavoittanut oikeaa tasapainoa
Canard à l’orange

Canard à l’orange

Appelsiiniankka ei sinänsä ole vaikeaa valmistaa, kokonainen ankka vain kestää kauan kypsyä uunissa, ja taas kerran kastike, joka on koko ruoan juju, on hyvin helppoa valmistaa
Ankanfilettä ihanalla karviaiskastikkeella

Ankanfilettä ihanalla karviaiskastikkeella

Kaada karviaissose ja punaviini ankkapannulle ja nosta kiehumaan. Kastiketta keitellessä jouduin hieman hakemaan tasapainoa, mutta ihanaa siitä lopulta tuli
SAVUSTETTU ANKANRINTA JA RAPARPERI-CHILIKASTIKE

SAVUSTETTU ANKANRINTA JA RAPARPERI-CHILIKASTIKE

Lopputulos oli maukas, mutta ankka ehti vähän turhan kypsäksi, vaikkakaan ei kuivunut liikaa. Kastike maistui sellaisenaan hieman turhan tuliselle, mutta savuisen ankan kanssa se sopi loistavasti

Paistettua ankanrintaa

Kastike. Kastike. 1. Kuumenna uni 225 asteeseen. Hiero ankanrinnat sisä- ja ulkopuolelta sitruunalohkoilla. Mausta suolalla ja pippurilla
Hitaasti kypsytettyä ankkaa

Hitaasti kypsytettyä ankkaa

Kun lintu on lepäämässä ja kastike melkein kypsää, pane pasta kypsymään runsaaseen, suolalla maustettuun veteen