Bruschetta on Italiasta tuleva paahdettu leipä, jota tarjoillaan yleensä alkupalana. Leiväksi sopii hyvin myös isoiksi viipaleiksei leikattu patonki tai ranskanleipä
Bruschettaanhan voisi käyttää mitä tahansa vaaleaa, jo vähän kuivahtanutta leipää. Tuo bruschetta taas syntyi aikanaan vähän vahingossa, kun kaapissa oli kuivahtanut patongin pätkä, puolikas purkki punaista pestoa ja juustoa
Italiassa saattoi yllätykseksi pöytään tulla alkupalaksi bruschetta. Euroopassa ja muuten kalliissa kohteissa pystyn kyllä syömään ruokaa tyyliin ”kastetaan leipää tomaattipastakastikkeeseen” ja olemaan pitkiä aikoja ilman lämmintä ruokaa ja syömään mitä nyt kasviksena sattuu saamaan
Bruschettaan sopii erinomaisesti hieman kuivahtanut vaalea tai vaaleahko leipä. Paahtaminen joka tapauksessa kuivattaa leivän, joten näppärä tapa vähentää leipähävikkiä
Ihaninta bruschetta on silloin, kun siinä käyttää jotain rapsakaksi paahtuvaa leipää. Minulla näissä oli käytössä tomaatilla maustettua focacciaa, mutta käytännössä mikä tahansa vaalea limppuleipä kelpaa
ankanfilee bruschetta. ja tarjoili alkupaloja odottaessamme laivan omaa leipää kera ihan huikean. OSA 1. Pakko aloittaa tämä matkakertomus superlatiiveilla UPEIN,
No, aito bruschettahan grillataan, joten olkoot nämä sitten leipäsiä. Keitto sakeutetaan leipäkuutioilla, jotka paahdetaan kevyesti valkosipulin ja timjamin kera