V. i. m. e. s. ä. R. u. o. k. a. &. n. (. 1. /. 2. 0. ). l. K. p. S. g. é. t. ö. T. b. r. h. j. M. y. ,. v. H. d. L. 6. *. -. 9. 4. 3. 5. P. q. 7. J. O. ". f. '. Y. d l. t l
I. h. a. n. ä. v. e. t. m. i. o. l. s. u. k. j. y. K. p. E. r. ,. x. J. ö. A. d. T. M. H. R. V. P. Y. (. ). O. S. L. g. ". U. 2. 5. 0. f. 1. /. 4. c. 3. w. b. d l. t l
Tässä on haukiruoka, josta pitävät nekin, jotka eivät muuten kalasta tai ainakaan hauesta välitä. Aseta perattu, kokonainen hauki uunipellille kulmittain, leikkaa tarvittaessa pyrstö pois
Suomusta, perkaa ja huuhdo hauki. n hauki. Pane kala kattilaan. Lisää sen verran vettä, että kala peittyy. Lisää suola, etikka, kuorittu sipuli ja maustepippurit
Nylje hauki. Mausta hauki reilusti suolalla juuri ennen paistamista ja sivele kevyesti öljyä pintaan. Laita hauki ensin kuumalle pannulle ja lisää voita
L. i. a. n. m. o. e. M. s. t. r. C. h. f. A. u. l. -. j. k. (. d. ). p. ä. V. O. v. y. ,. ö. G. g. à. 2. 0. 1. 4. E. J. S. b. K. I. H. Ä. P. /. 6. c. R. t l
Suomusta, perkaa ja huuhtele hauki, jätä pää paikoilleen, mutta poista kidukset. Kun kalanliha on valkeaa läpikotaisin ja evät irtoavat helposti, hauki on valmis