Jäljellä oleva rasva oli tässä vaiheessa myös helppo poistaa. Tein marinadin cociksesta, savupaprikajauheesta, suolasta, pippurista, chilistä, dijon sinapista ja hunajaisesta chipotle-kastikkeesta
Suppeahko lista, mutta toisaalta helppo, ottipa minkä tahansa, ei pieleen mene. Kyseessä on siis HS Nyt -liitteessäkin suitsutettu lohi-zukedon (9,50€), eli salaisella marinadilla maustettu raaka lohi
Positiivista oli, että liha ei “uinut” marinadissa, vaan sitä oli ainoastaan “inhimillisesti”, joten marinadi on myös helppo pyyhkiä pois lihan pinnalta ennen grillausta
Valmistustekniikoina suositaan useimmiten höyrytystä tai wokissa pikapaistamista nopeuden ja helppouden takia, mutta myös perinteisempi öljyssä paistaminen, breesaus ja uppopaisto ovat tavallisesti käytössä
Ekan päivän piirakka oli helppo tehdä, mutta uunissa tietysti menee hetki aikaa. Ja yhden risoton sitten kanansuikaleista, joissa oli kermainen pippurikastike mukana marinadina, kuten taisin yllä jo mainitakin