Hunajaa, mantelia ja runsaasti mausteita sisältävä piparkakku on rakastettu vanhan ajan resepti. Agricolapiparkakut tuotti päänvaivaa keskikohdan osalta, joskin tämä menee alkuhämmästyksen piikkiin
Leikkaa piparkakut veitsellä paloiksi, älä hienonna murskaksi. Halutessaan kastanjat voi korvata pähkinöillä, esimerkisi cashew- tai pecan-pähkinöillä, ja pyöritellä niitä voi-hunaja-sitruunaseoksessa
Mausta hunajalla. 3/4 dl hunajaa. 3/4 dl hunajaa. Heippa ja ihanaa torstai-iltaa. Luonani kävi viime viikolla pari ihanaista ystävää ja tarjosin heille pientä iltapalaa
4 rkl hunajaa juoksevana. Valele porsaankylki hunajalla ja jatka paistamista 20 minuuttia. Valele liha toisen kerran hunajalla, paista vielä noin 20 minuuttia. 4 rkl hunajaa
Ristiretkien jälkeen Euroopassa kiinnostuttiin idän mausteista, keskiajalla erityisesti munkit ja nunnat leipoivat hunajalla maustettuja pikkuleipiä, joiden uskottiin olevan hyväksi terveydelle
Sulata voi, suklaa ja hunaja vesihauteessa ja sotke keskenään tasaiseksi seokseksi. Vatkaa kananmuna ja sokeri hyväksi vaahdoksi ja lisää joukkoon voihunajasuklaa -seos
Taikina saattaa vaatia vähemmän jauhoja, sillä kiteinen hunaja alkaa jähmettyä vaivaamisen aikana. Mustikka-maitosuklaapikkuleivätAinekset114 grammaa voita tai margariinia114 grammaa maitosuklaata1 iso kananmuna1/4 tl suolaa120 ml tai 170 g hunajaa (kiteinen eli kiinteä hunaja)50 grammaa kuivattua mustikkaa450 gr vehnäjauhojaValmistus Sulata suklaa, rasva ja hunaja vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. 170 g hunajaa