Hunaja piparkakut reseptejä

Lukkarin Liisan Piparkakut

Lukkarin Liisan Piparkakut

Lukkarin Liisan piparkakut kertoo nimellään piparkakun yläluokkaisesta historiasta.   Lukkarin Liisan Piparkakut Ainekset1,5 dl hunajaa2 dl fariinisokeria2 tl kanelia2 tl kardemummaa1 tl neilikkaa1 rkl pomeranssin kuorta2 tl inkivääriä0,5 tl maustepippuria200 g voita2 munaa2 tl soodaa / ½ tl hirvensarvisuolaa nesteeseen liuotettuna1 dl mantelijauhettan. 490 g - 630 g karkeaa vehnäjauhojaLaita paksupohjaiseen kattilaan hunaja, fariinisokeri ja mausteet.   1,5 dl hunajaa
Lukkarin Liisan piparkakut

Lukkarin Liisan piparkakut

Hunajaa, mantelia ja runsaasti mausteita sisältävä piparkakku on rakastettu vanhan ajan resepti. Agricolapiparkakut tuotti päänvaivaa keskikohdan osalta, joskin tämä menee alkuhämmästyksen piikkiin
Pipari-puolukkajäädyke

Pipari-puolukkajäädyke

Mausta hunajalla. 3/4 dl hunajaa. 3/4 dl hunajaa. Heippa ja ihanaa torstai-iltaa. Luonani kävi viime viikolla pari ihanaista ystävää ja tarjosin heille pientä iltapalaa
Ihanan pirteä tyrnijuustokakku

Ihanan pirteä tyrnijuustokakku

Murskaa pähkinät ja sulata voi, hunaja ja sekoita keskenään. ( 2 rkl hunajaa). 2 rkl hunajaa. Tyrnijuustokakku on juustokakkujen aatelia
POSSUA & KASVIKSIA PAAHDETTUNA

POSSUA & KASVIKSIA PAAHDETTUNA

4 rkl hunajaa juoksevana. Valele porsaankylki hunajalla ja jatka paistamista 20 minuuttia. Valele liha toisen kerran hunajalla, paista vielä noin 20 minuuttia. 4 rkl hunajaa
joulukalenteri 8: piparit ja cookies ja stories behind

joulukalenteri 8: piparit ja cookies ja stories behind

Ristiretkien jälkeen Euroopassa kiinnostuttiin idän mausteista, keskiajalla erityisesti munkit ja nunnat leipoivat hunajalla maustettuja pikkuleipiä, joiden uskottiin olevan hyväksi terveydelle
Perniky: Tsekkiläinen piparkakku

Perniky: Tsekkiläinen piparkakku

Piparkakku tunnetaan Tsekin tasavallassa nimellä pernik tai perniky, piparkakku joka on leivottu runsaalla hunajalla
Maitosuklaapikkuleivät

Maitosuklaapikkuleivät

Sulata voi, suklaa ja hunaja vesihauteessa ja sotke keskenään tasaiseksi seokseksi. Vatkaa kananmuna ja sokeri hyväksi vaahdoksi ja lisää joukkoon voihunajasuklaa -seos
Kissanpäivät

Kissanpäivät

Lisää hunaja ja margariini hitaasti lisäten ja lopuksi jauhot tarpeen mukaan, vaivaten loppuvaiheessa käsin taikinaa
Mustikkasuklaapikkuleivät

Mustikkasuklaapikkuleivät

Taikina saattaa vaatia vähemmän jauhoja, sillä kiteinen hunaja  alkaa jähmettyä vaivaamisen aikana. Mustikka-maitosuklaapikkuleivätAinekset114 grammaa voita tai margariinia114 grammaa maitosuklaata1 iso kananmuna1/4 tl suolaa120 ml tai 170 g hunajaa (kiteinen eli kiinteä hunaja)50 grammaa kuivattua mustikkaa450 gr vehnäjauhojaValmistus Sulata suklaa, rasva ja hunaja vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. 170 g hunajaa