Viime viikolla kun ensilumi satoi maahan, teki mieli tehdä jotain ihanaa mausteista pataruokaa. Papuja ja linssejä suositellaan annettavaksi lapsille noin 7-8kk iästä eteenpäin ja alle vuosikkaalle sormiruokailijalle tästä saa helposti muokattua suolattoman version jättämällä kasvisliemikuutiot ja fetajuuston pois
Pane karitsa isoon kattilaan, kaada päälle kylmää vettä niin että karitsa peittyy. Lisää halkaistu sipuli, yksi porkkana, reilu pala valkokaalia sekä mausteet
1. Sekoita marinadi kulhossa ja laita jäniksenlihat siihen. Siirrä marinoitumaan jääkaappiin yön yli. 2. Ryöppää pikkusipulit nopeasti vähässä suolavedessä
Mikään koleana päivänä parempaa kuin pitkään kypsytetty pataruoka. Muutaman vuosi sitten soittelimme aikuisten Pariisin reissulta kotiin lapsille ja kerroimme, että täällä ollaan Pariisissa ja ollaan syöty ranskalaisia
1. Kuullota sipuli, paprika ja kasslerkuutiot voissa padan pohjalla, kunnes sipuli on läpikuultavaa. 2. Kääntele joukkoon hapankaali, mausta ja kaada päälle viini
1. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori sipuli. Hienonna sipuli ja tomaatti. Kuullota sipulia ja tomaattia öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on kauniin kullanruskeaa