Illallinen maukas reseptejä

Espanjalainen illallinen

Espanjalainen keittiö on kuitenkin makumaailmaltaan voimakas, maukas ja konstailematon, ja siitä voi nauttia hyvin kasvisversionakin

Maukas mikrokala

1. Viipaloi kesäkurpitsat ja asettele viipaleet limittäin vuokaan tai suoraan lautaselle. Nosta kala kesäkurpitsaviipaleiden päälle ja peitä paseeratulla tomaatilla
Täyteläinen valkosipulikeitto

Täyteläinen valkosipulikeitto

illallinen on ollut Saarioisten äitien valmistamaa, nopea munakas tai pikaisesti pyöräytetty puuro. Täyteläinen ja maukas ruoka sopikin alkukeitoksi täydellisesti

Makkarakastiketta ja tuorepastaa

Viipaloi makkara, kuutioi salami ja pilko sipuli hakkeeksi. Paista kattilassa tai pannulla niin, että sipuli pehmenee

Munakoisovuoka ja salaattia

Viipaloi munakoisot ja kesäkurpitsat sentin paksuisiksi siivuiksi. Ripottele viipaleiden päälle suolaa

Lampaanpaisti pääsiäiseksi

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta liha joka puolelta suolalla ja pippurilla. Muussaa anjovisfileet ja levitä muusi lihan päälle

Lihaisa kaalikeitto

1. Leikkaa kaali 1½ x 1½ cm viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kaalit ja sipulit pienissä erissä rasvassa

Linnapaisti

Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta. Ruskista paisti ja mausta se suolalla ja pippurilla

Luomuhäränfilee mie-de-pain

Poista fileestä kalvo. Suolaa ja pippuroi filee molemmin puolin. Paista lihan pinta kauniin ruskeaksi. Loppukypsennä 110-asteisessa uunissa kunnes fileen sisälämpö on 50 astetta

Marinoitu kylkipaisti

Grillatut omenaviipaleet ovat maukas lisuke. 1. Sekoita marinadi ja anna kylkipaistin maustua siinä 4-5 tuntia

Marinoitu porsaanfilee ja grilliperunat

Pistele lihaan reikiä ja tunge niihin halkaistuja valkosipulinkynsiä ja timjaminoksia. Sivele lihan pintaa viinietikalla ja anna marinoitua tiiviissä astiassa ainakin tunnin verran