Kävin hiljan työväenopiston monipuolinen karitsanliha -kurssin, jolla tein tätä ihanaa lammaspataa. Sen lisukkeeksi sopii (kukkakaali)riisin lisäksi intialainen kurkkuraita, joka muistuttaa kreikkalaisten tsatsikia
Lammasdhansak - intialainen linssinen lammaspata. Yleisesti intialainen ruoka saa kurkottamaan oluthyllylle (sen perinteisen lagerin lisäksi esimerkiksi hedelmäinen IPA toimisi myös) eikä Moselin Rieslingkään (tässä siihen hyvä vaihtoehto) huono valinta olisi, mutta Carménère on yllättävänkin hyvä punaviinivalinta monille intialaisen keittiön antimille
Intialainenkurpitsapata (n. Oijoi - tämä kurpitsapata vei meidän pöytäseurueelta kielen mennessään. Lämmitä loraus öljyä kannellisessa padassa ja lisää pataan sipulit, valkosipulit ja kaikki mausteet
Teen pataa yleensä ison kattilallisen kerrallaan, sillä se säilyy pakastimessa aivan erinomaisen hyvin syömäkelpoisena pieniin annosrasioihin pakattuna
Intialainen, Liharuoat, Pataruoat. Intialaisessa ravintolassa aikonaan syömäni maustettu lammaspata sai minut ostamaan karitsanpaistin ja valmistamaan siitä mausteisen lammascurryn
Pataruoat kuuluvat talveen. Me söimme lähes koko viime talven erilaisia lämmittäviä pataruokia, joita kokkasimme kerran viikossa suuremman satsin ja lämmitimme sitten iltaisin töiden ja salin jälkeen
Mausteisen ruoan ystäville – Biryani eli intialainenriisipata. Palmuöljyssä marinoitu, pannulla paistettu ja pehmeäksi haudutettu, maapähkinäinen kanapata osoittautui erittäin hyväksi ensiretkeksi Keski-Afrikkaan
Aloin ensin ihan kyseisen ohjeen mukaan ruokaa mutta kohta mieli alkoi taas vääntämään ja kääntämään ohjetta nurinniskoin ja lopputuloksena tuli aivan ihanan suussa potkivaa, intialaistyyppistä kahdesta eri herneestä valmistunutta pataa tai jotain sen suuntaista