Jouluisetuunijuurekset. Kaikki juurekset piristyvät piparkakkumausteista. Monen mielestä uunissa paahdettuina juurekset maistuvat kaikkein parhailta, pehmeiltä ja täyteläisiltä
Chef Santerin curry-uunijuurekset osoittautuivat sen verran jouluisiksi minun suussani, että uskallan suositella tätä ruokaa kasvisruokailijoiden joulupöytään
Jos jouluiset mausteet eivät iske, jätä neilikka ja maustepippuri pois. Söimme stifadon riisin kanssa, mutta myös hunajalla maustetut, uunissa paahdetut juurekset sopivat lihapadan lisukkeiksi
Kotimainen porkkana ja lanttu käyvät kurpitsan sijaan tähän vuokaan, silloin voit kypsentää kaikki juurekset yhtä aikaa uunissa noin tunnin ajan folion alla
Mausta juurekset hunajalla, suolalla ja pippurilla sekä tilkalla öljyä. Poista porsaanfileestä kalvot. Avaa filee terävällä veitsellä auki ja nuiji sitä kevyesti kelmun alla levyksi
Kuori juurekset ja viipaloi ne juustohöylällä aivan ohuiksi viipaleiksi, porkkana pitkittäin. Jos haluat paistokseen enemmän joulun makua, mausta juurekset timjamin sijaan esimerkiksi muskottipähkinällä, inkiväärijauheella ja siirapilla
Kuutioi juurekset pieniksi ja sekoita keskenään (tai ryhmittele väreittäin tarjoiluvadille). Nyt seuraa virallinen jouluateriapostaus, joten pidelkäähän kiinni housuistanne