Karitsan liha on alle vuoden iäissä teurastetun lampaan poikasen lihaa. Karee = kruunukyljys = kyljysrivi, ulkofilee, jossa on pitkät puhdistetut kylkiluut kiinni, karee kypsennetään kokonaisena ja leikataan luiden välistä annospaloiksi
Salaatti sopii kokemuksen mukaan hyvin paahdetulle kevätkananpojalle, karitsan kylkiluille ja peuran pihville, eli aika laaja kirjo jo ensimmäisen otannan mukaan
Tässä Ottolenghi-Tamimi-kaksikon kirjasta Ottolenghi the Cookbook lainatussa aromikkaita yrttejä ja mausteita pursuavassa reseptissä viikunoita tarjoillaan karitsankareiden kaverina vuohenjuuston, saksanpähkinöiden ja valloittavan appelsiinikastikkeen kera
Kylkirivin kun sain käsittelyyn trimmasin kylkiluut puhtaiksi ranskalaiseen tyyliin. Luomukaritsan karetta tarttui mukaan ja mielestäni erittäin kilpailukykyiseen hintaan
Grillattua karitsan ulkofilettä. Toivelistan kärjessä on grillatut lampaan kylkiluut, mutta toissapäivänä testasimme ulkofilettä ja sekin oli todella hyvää