Tomaattipestokuorrutettu lohi- resepti Valion kerma -lehdestä. Lisää kerma (ja homejuusto). 5-6 annosta800 g lohifileetäsitruunan mehuamustapippuria myllystäsuolaaTomaattipestokuorrute. 30 g pinjan- tai auringonkukan siemeniä70 g aurinkokuivattuja tomaatteja1 ruukku basilikaa2 dl kaura- tai ruokakermaa(100- 150 g homejuustoa)Couscous. 800 g lohifileetäsitruunan mehuamustapippuria myllystäsuolaa
Seuraavaksi aijon kokeilla haukea tai muuta rasvatonta kalaa, koska lohi on muutenkin tuhtia ja kermainen liemi antaa varmasti ihan tarpeeksi pehmeyttä
Leikkaa lohi pieniksi paloiksi, hienonna tilli ja punasipuli sekä vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon kaikki ainekset sitruunamehua ja liivatteita lukuunottamatta
Lisää keittoon kerma, silputut sipulinvarret ja hienonnettu tilli ja kuumenna muutama minuutti. Nyt viettelen lasten kanssa aikaa mökillä ja täällä kokattiin tänään meidän ehdotonta kesäsuosikkia, lohikeittoa
timjamikermaperunat, uunikirjolohi fetalla ja salaatti. Timjamikermaperunat. Uunilohifetalla. sekoita maito, kerma ja suola, kaada seos perunoiden päälle