Kypsennä ensin punajuuret. Kuorin ja paahdoin oliiviöljyllä, suolalla, siirapilla ja balsamicolla maustettuja punajuurilohkoja uunissa, kunnes ne olivat kypsiä
Siellä kasvoivat sipulit, porkkanat, punajuuret sekä erilaisia kaaleja. keitä kukkakaali vain ”al dente” eli älä keitä läpikypsäksi, koska kypsyminen jatkuu vielä uunissa
Paloittele perunat, porkkanat ja punajuuret kuorineen. Pakkaspäivinä sitä kaipaa jotain mausteisen lempeää uunissa valmistettua ruokaa ja kun ruoanlaittoon näkee hieman enemmän vaivaa, saa myös enemmän makua millä pakkaspäiväkin tuntuu lämpöisen kotoisalta
Sain myös emännän kasvipenkistä harventamalla hyödynnettyä liian tiheästi kasvavat punajuuret ja harvennettua niiden rivit sekä kitkettyä runsaan määrän vesiheinää kukkineen salaattiin
Alaston kokki unohti reseptissään mainita mihin kokonaiset valkosipulinkynnet pitää tunkea, mutta puolialaston kokki uskoo lukeneensa idolinsa ajatukset rivien välistä
Alkujaan kakkuun piti erotella keltuaiset ja valkuaiset mutta kokeiltuani lisätä kokonaiset munat kaikki samalla kertaa menetelmällä, samaan tapaa kuin reseptissäni Nanny Sue’s chocolate cake, totesin että se toimii, joten tämä punajuurisuklaakakku on erittäin helposti leivottava
Ripottele sekä juusto, rucola että kokonaiset tomaatit punajuurten päälle. Annoksessa yhdistyvät punajuuret, vuohenjuusto, rucola ja aurinkokuivatut tomaatit
Aseta pellin pohjalle kokonaiset pippurit ja laakerinlehdet. Maustoin oikein, koska kotimaiset punajuuret olivat makeita ja lautasella erottui ja tuli esille jokaisen vihanneksen oma ihana maku