Lampaanliha reseptejä

Kuivattu lampaanliha

Kuivattu lampaanliha

Färsaarilla 50 % kaikesta lampaanlihasta syödään kuivattuna, eikä se ole pieni määrä sillä keskiverto saarelainen pistelee vuodessa kitaansa 35 kiloa lammasta eli saman verran kuin suomalainen sikaa
LAMPAANLIHA RIISIN JA TOMAATIN KERA

LAMPAANLIHA RIISIN JA TOMAATIN KERA

A. i. n. a. e. h. u. v. t. ä. d. k. m. l. s. ,. o. r. O. p. j. V. g. é. T. L. ". ö. y. S. H. M. 3. 4. J. K. I. R. E. Ö. N. Ä. P. 1. 9. 0. /. 2. -. <. _. 5. f. (. ). _ l. d l

Marinadi naudan- ja lampaanlihalle

1. Pane lihaa kulhoon ja vihannekset sen ympärille. Sekoita marinadin muut ainekset ja kaada päälle. Pane kulho jääkaappiin vuorokaudeksi ja kääntele useita kertoja sinä aikana
KOFTA CURRY

KOFTA CURRY

Oikeaoppisesti tämä ruoka valmistetaan lampaanlihalla mutta kun sitä ei ole saatavilla enkä oikein lammasta viitsi syödä niin tein naudanjauhelihalla
Revittyä lammasta

Revittyä lammasta

Ylikypsä ja revitty lampaanliha toimii sellaisenaan esimerkiksi salaatin ja sämpylän kanssa, kuten pulled pork
Kreikkalaiset Lihapullat ja Lohkoperunoita

Kreikkalaiset Lihapullat ja Lohkoperunoita

Annos kun on tehty ilman lampaanlihaa ja juustokaan ei ole sitä aitoa fetaa. Nykysäädösten mukaan tämä ruoka pitäisi varmaan otsikoida "Kreikkalaistyyppiset lihapullat salaattijuustolla"
Lammascurry

Lammascurry

Niin syvään ovat juurtuneet makuelämykset villasukalle maistuvasta lampaanlihasta, etten kuvitellutkaan pelkän valkosipulin ja yrttien peittävän tätä rasvaisen lampaanlihan makua
Lampaanlihamureke suppilovahveroilla

Lampaanlihamureke suppilovahveroilla

Käytin tähän lampaanlihaa ja porsaanlihaa, mutta voit yhtä hyvin käyttää jotain muuta lihaa kunhan vain porsaanlihaa on tarpeeksi suhteessa kuivempaan lihalaatuun
Karitsan ribsit

Karitsan ribsit

Lampaanliha menee mukavuusalueeni yli ja käytännön kokemusta kyseisen. Grillatut karitsan ribsit ja dippi
Lammaspata

Lammaspata

½ kg Luista lampaanlihaa (lapa, potka, niska, rinta)150 g pekonikuutioitaporkkanaakaaliavarsiselleriälanttuasipuliavalkosipuliaoliiveja1 l lihalientä(soijaa)laakerinlehtiäpippuriasuolaa
Peran marinoitu lammaspaisti

Peran marinoitu lammaspaisti

Leikkaa lampaanliha ohuiksi viipaleiksi ja siirrä viipaleet kulhoon. Anna lampaanlihan maustua kylmässä seuraavaan päivään
Marokkolaiset kebakot

Marokkolaiset kebakot

Tämä on lampaanlihaa joten lihan ei tarvitse olla läpikypsää kuten porsaanlihan, vaan se voi jäädä roseeksi sisältä
Lammaspata marokkolaisittain

Lammaspata marokkolaisittain

1 1/2 kg lampaanlihaa (luutonta lapaa, etuselkää tai paistia). Kuori pikkusipulit. Hienonna valkosipulinkynnet