Ankkaresepteissä muistutetaan yleensä aina keräämään ankanrasva talteen ja käyttämään sitä esimerkiksi leipätaikinan tai paahdettujen juuresten maustamiseen
Leipätaikina tehdään edellisenä päivänä ja annetaan kohota huoneenlämmössä. Helppo kattilaleipä. Kattilaleipä tai pataleipä, missä sitten leivän paistaakaan voi nimi olla sen mukainen
Tällä kertaa päätin kokeilla mitä tapahtuu jos siemeniä laittaa leipätaikinaan. Mayan kielellä Chia tarkoittaa voimaa, joten nimesin tämän leivän voimaleiväksi
sämpylä- tai leipätaikinaan. Piimäjuusto vai munajuusto. Vaiko sittenkin ihan vaan. kotijuusto. Kukin kutsuu parhaaksi näkemällään nimellä, mutta se on
Ja jottei resepti ja postaus menisi liiaksi terveysintoiluksi, suosittelen lisäämään leipätaikinaan pari ruokalusikallista siirappia, joka tuo leipään ihanaa makua (siirappi ei kuitenkaan pakollinen)
Nokkosrouhetta löytyi myös yllätyspaketista, joten olihan se leipätaikina vihdoin tehtävä. Jo muutaman viikon ajan on ollut ajatuksissa leipoa sämpylöitä tai leipää, mutta ei sitä vain mitään ole aikaiseksi saanut
Itseäni kiinnosti, miten leipätaikina kohoaisi pelkän hapatusprosessin kautta ilman hiivaa, isäntä taas vaan sattuu kovasti tykkäämään länsisuomalaiseen tyyliin tehdystä ruisleivästä
Heraosan voi käyttää vaikkapa leipätaikinaan. Vihdoinkin ne ovat taas täällä. Eli parsat. Vaikka löytyyhän kaupoista nykyään parsanippuja pitkin talveakin
Leipätaikinaan on lisätty chia-siemeniä ja reilusti kaurahiutaleita. Tänään blogissa tarjoillaa uunituoretta ja rapeakuorista leipää, jonka päälle sipaistaan aitoa voita
Vinkkinä kaikille, jotka tahtovat testata tuota reseptiä kerrottakoon, että laitoimme leipätaikinaan yhden annospussin kuivahiivaa (11g) ja se oli erinomainen määrä