On jälleen se aika vuodesta, kun lohturuoan synonyymi on itseoikeutetusti haudutettu lihapata. Burgundinpata, Stroganoff, Gulassi, Karjalanpaisti, Kalopsi
Resepteissä toistuu aina liha, reilu määrä paprikaa sekä tuoreena että jauheena ja tomaattia myös. Vaihto-oppilasaikanani unkarilainen boheemi kämppikseni teki meille gulassia ja minä vastavuoroisesti karjalanpaistia ja köyhiä ritareita
Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsentämistä. Gulassin, unkarilaisen klassikkopadan salaisuus on sen uunissa hautunut sakean maukas, paprikainen liemi
Sain vähän vaihtelua isännän liharuokiin, kun löysin Kodin Kuvalehdestä gulassin ohjeen. Kuullota sipuleita ja lihaa kattilassa öljyssä muutama minuutti
2 kg naudan lihaa, voi olla retkuistakin, koska se paloitellaan1 kg sipulia, hienonnettuna2 kokonaista valkosipulia hienonnettuna150 g pekonia2 perunaa (melko isoja) kuutioituna3 rkl paprikajauheta (mulla oli sweet, smoked ja tavis, joista sekoitin) 1 rkl meiramia1 rkl mustapippuria2 laakerin lehteä 1 rkl kuminaa1 kg tomaattia (käytin tomaattimurskaa)1 l lihalientäRuskista pekoni kattilassa ja nosta poisruskista liha pekonirasvassa, lisää sipulit ja paprikalisää joukkoon tomaatit peruna ja loput mausteet sekä lihaliemianna hautua 1-1½ h lisää vettä jos haihtuu liikaa. 1 l lihalientä
-Hiero lihan pinnoille suolaa ja pippuria, ruskista pinnat. Siirrä liha sivuun hetkeksi odottelemaan. Siirrä liha pataan niin, että muhennosta jää lihan alle, lusikoi sitä myös vähän sen päälle
Taas löytyi kertaheitolla yksi uusi liharuokasuosikki. Gulassi johtaa liikaa toiseen suuntaan ja possupata kuullostaa liian tavalliselta, sillä kyseessä on syvät, lempeän tuliset maut, jotka kertakaikkiaan sopivat meidän perheen ruokapöytään
Suikaloi liha (jos käytät kokonaista naudanlihapalaa). Gulassi. Lisää joukkoon lihat. Gulassi tarjotaan usein keitettyjen perunoiden ja smetanan kera (meillä kuitenkin päädyttiin keittämään riisiä