Perinteisesti paimenenpiiras käsittää muhevaa jauhelihakastiketta perunamuusilla kuorrutettuna, mutta minä valmistin piiraan pieleen menneestä stifadosta ja uskoisin minkä tahansa lihakastikkeen sopivan käyttöön hyvin
Nyt kuitenkin esittelen teille arjen nopeita kastikkeita, jotka lähinnä muodostuvat kermapurkista, hyvästä maustamisesta ja tietenkin valmismarinaadista, jota kaikki vihaavat
Lamminpään Lumous - Juice Leskisen lihakastike. Soseuta ja lisää sitten kerma ja chilikastike. Ota lihat pois pannulta ja kaada pannulle kerma, tomaattisose
ensin lihakastiketta, sitten pastalevyt ja kolmantena bechamel. Lisää kerma voimakkaasti sekoittaen. 25g voita0,8dl vehnäjauhoa2dl (ruoka)kermaa6dl maitoamuskottipähkinää, suolaa ja valkopippuria300-400 hyvää rasvaista juustoa raastettunalasagnelevyjäPaista pannulla öljyssä jauheliha ja sipulit kypsiksi. 2dl (ruoka)kermaa
Kaada voideltuun vuokaan ensin pohjalle ohut kerros juustokastikettaja sitten lihakastiketta. *********SNAKSEJA JA PIKKUPURTAVAAJauhemaksapihvitMaksapihvit ja omena-kasvishöystöKermainen kapris-pekonimaksaItalialainen kalkkunarisottoKOKOLIHARUUAT