Lihapata punaviinissä uunissa reseptejä

STIFADO, kreikkalainen lihapata

STIFADO, kreikkalainen lihapata

Padan muhiessa uunissa herkullinen punaviinin ja kanelin tuoksu valloitti kodin ja maukkaan kastikkeen joukossa lampaan paisti hautui hajoavan mureaksi ja salottisipulit pehmeiksi ja makeiksi
Punaviinissä haudutettu lihapata

Punaviinissä haudutettu lihapata

Paista 175 asteisessa uunissa 1 tunti ilman kantta. Resepti pohjautuu Glorian Ruoka&Viini lehden 06/2010 numerossa olleeseen reseptiin ranskalaisesta lihapadasta
Lihapata uunissa

Lihapata uunissa

Talviseen  päivään ateriaksi sopii parhaiten  oikein muheva lihapata, uunissa paistettuna. Helmikuu jäätä vielä kiristää, maaliskuu vasta  alkaa sulattaa
Itsenäisyyspäivän lihapata

Itsenäisyyspäivän lihapata

taas yksi lihapata. Itsenäisyyspäivän lihapata (sisältää punaviiniä ja aurajuustoa). Nauti perunoiden ja lopun punaviinin kanssa Itsenäisyyspäivän lihapata (sisältää punaviiniä ja aurajuustoa)
Lihapata

Lihapata

1 kg naudanpaistia. 1 pkt pekonia. 0,75 tl suolaa. 1 tl sokeria. 2 sipulia. 3 valkosipulin kynttä. 4 porkkanaa. 4 dl punaviiniä
3x Nautaa ja punaviiniä

3x Nautaa ja punaviiniä

Kruunun jalokivenä ”maailman paras lihapata" Boeuf Bourguignon. Nautaa punaviinissä. Anna hautua 200 asteisessa uunissa 2-3 tuntia, lisää vettä/viiniä tarpeen mukaan ja tarkista aina välillä maku
Espanjalainen possu-papupata gremolatalla

Espanjalainen possu-papupata gremolatalla

Vaniljaista karitsanpotkaa punaviinissä ja kermalikööritryffeleitä.   Peitä pata kannella ja kypsennä ruokaa uunissa 150 ˚C asteessa vähintään kaksi tuntia, mieluusti kolmekin. Pörkölt (unkarilainen lihapata) 1. Pörkölt (unkarilainen lihapata) 2 

Syksyinen lihapata

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Sulata voi padassa tai kattilassa. Lisää lihakuutiot ja paista väri kauttaaltaan