Linssikeitto vihreistä linsseistä reseptejä

Linssikeitto vihreistä linsseistä

Linssikeitto vihreistä linsseistä

Erkin linssikeitto 1 porkkana1 suurensuuri tai 2 pienempää sipulia5 valkosipulinkynttä2 dl vihreitä linssejä1 litra kasvislientä (vaikka vain kuutioista, 2/litra)2 tl (dijonin) sinappia1 tl paprikajauhetta0,5 dl sitruunamehua (käytin siciliaa)1 tl hunajaasuolaa(nippu tuoretta persiljaa tai kirveliä)loraus soijakermaa (lightkin käy) Jätin valkosipulin ja sinapin pois ja soijakerman tilalle laitoin kookosmaitoa. Erkin linssikeitto 1 porkkana
Linssikeitto vihreistä linsseistä

Linssikeitto vihreistä linsseistä

1. Liota linssejä vedessä ainakin pari tuntia, kaada vesi pois ja huuhtele linssit. 2. Kuori ja pilko sipulit, suikaloi chili ja kuutioi paprika, kuullota sipulit öljyssä, lisää chili, paprika ja jeera sekä kasvisliemi ja linssit

Linssikeitto

Huuhtele linssit runsaassa kylmässä vedessä. Silppua sipuli, porkkana ja varsiselleri sekä chili. Lurauta kattilan pohjalle tilkka öljyä ja kuullota kasviksia hetki, lisää sitten tomaattimurska ja linssit

Linssikeitto sitruunaraejuustolla

Kuumenna öljy ja kuullota siinä sipulit. Lisää joukkoon tomaattipyree, mausteet ja linssit. Kaada päälle kasvisliemi ja keitä, kunnes linssit ovat pehmeitä

Punainen linssikeitto riisin kera

1. Huuhtele linssit huolellisesti. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista sipulia kunnes se saa hieman väriä
Lohipalleroiden linssinen leposija

Lohipalleroiden linssinen leposija

Ensi viikolla popsin siis linssikeittoa lohipyöryköillä koristettuna, yhdistelmä joka saattaa kuulostaa kummalliselta, mutta joka toimii mielestäni mainiosti

Lisää algerialaisia reseptejä

`Adass – algerialainen linssikeitto. Tässä olisi taas muutama (pienin muutoksin) kokeiltu ja hyväksi koettu resepti

Libanonilainen linssikeitto

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota paistokasarissa öljyssä juustokuminan ja raastetun inkiväärin kanssa

Palkovilja - pavut, herneet ja linssit

Hernekeitto ja linssikeitto on ihan hyvää, mutta haluaisin oppia käyttämään näitä enemmän, koska palkokasvit ovat edullista ja ravintorikasta ruokaa