Täytteen tein pilkoitusta persikoista, jotka saivat ensin “levätä” maustetutussa sokerisitruunaliemessä ja sen jälkeen hautua jonkin aikaa pannulla tuoreen raastetun inkiväärin kanssa, koska ostamani persikat olivat vielä piirakan tekohetkelläkin niin kovia, että olin epävarma ehtisivätkö ne kypsyä kokonaan uunissaoloaikanaan
Ankkojen savustuessa voit valmistella haluamasi lisukkeet. Koska ankankanssa tarjotaan usein jotain makeahkoa tai hieman kirpeää, kehittelin sen kaveriksi raparperi-chilikastikkeen
Pilko kevätsipuli ja lisää se pannulle sienten kanssa. Ankan maustaminen on sama, mutta kypsentäminen on tehty omalla tyylillä, ja kasvislisuke on myös säädetty oman maun mukaiseksi
Saahan muussiin tällä tavoin tarjoiltuna hieman erityistä juhlavuutta, ja bataatinkuoriin pursotettava makeahko bataattisose sopisikin esimerkiksi porsaanlihan tai ankan lisukkeeksi
ruokaa, ja tämän ankan yhdistin pariksi Cono Surin Bicicleta reseptiviinikilpailuun,. reseptikilpaluun sain tietenkin pullon maisteltavaksi ja totesin että ankanrinta
Suolaa ja pippuroi ankan rintafileet. Voit tehdä ankanrintoihin viillot, älä kuitenkaan lihaan asti. Tarjoile ohuiksi leikattujen ankanrintafileesiivujen kera
Lauantaina meillä oli ankankanssa tarjolla pastaa, mutta myös papuja. Ruskista ankanpalat. Kun tammikuussa pehtoorin kanssa tehtiin tyttären läksäreihin niitä kanawrappeja jäi broilerin luita ja muita roippeita kattilallinen ja keittelin niistä lientä pari litraa
Ankan kypsyessä uunissa valmistetaan muut lisukkeet. Yhdestä ankanrinnasta riittää kahteen annokseen. Sulanut ankanrinta otetaan ajoissa huoneenlämpöön