Muuten makea bataatti sopi todella hyvin tällaisen itämaisen täytteen makukaveriksi. Edes se, että samosat tehdään reseptin mukaan filotaikinaan ja uppopaistetaan, ei haitannut innostustani, sillä ajattelin mukailla ohjetta gluteenittomaksi
Baklavassa oleellisessa osassa ovat filotaikina, pähkinät/mantelit ja makea siirappi. Koska en ollut aiemmin käyttänyt filotaikinaa mihinkään, niin tästä leivontakokeilusta tuli samalla myös filon opettelua
M’hanccha, makea lehtevä kierrekakku, jossa läpikuultavan ohuiden filotaikinakerrosten välissä hunajaa ja pähkinöitä, marokkolaisittain käärmekakku, kreikkalaisittain kierretty baklava tässä ras el hanout’illa terästettynä
Jauhelihasta seuraa tortilloja ja filotaikinasta joko suolaista tai makeaa. Kuinkas sitten kävikään, vilkaisin pakastimeen, josta löysin puoli kiloa paistijauhelihaa, katkarapuja ja filotaikinaa
Tämä oli ensimmäinen makea herkku, jonka filotaikinaan tein. TORTA DELLA NONNAViime vuoden ehkä kaikista herkullisin makea piirakka, joka tuli leivottua