Tässäpä vielä kuluneelta alkuvuodelta yksi näppärä välimerellinen tapas- tai naposteluannos, jossa paistetut mustekalarenkaat saavat kaverikseen hieman tulista ohueksi siivutettua makkaraa
Paista kevyesti mustekalarenkaat ja lisää ne. Baskimaan rannikolla, Atlantin kuohujen ääressä höyryävät herkulliset paellapannut sekä Espanjan että Ranskan puolella
Mustakala ja perunat on maaginen yhdistelmä. Niiden maut sopivat täydellisesti yhteen. Tässä annoksessa paistettu mustekala tarjotaan mausteperunoiden kanssa, ja komeus ryyditetään oliivikaviaarilla
Lisää paellan joukkoon pestyt simpukat ja mustekalarenkaat. Paella on (myös) ehdottomasti yksi lempiruokiamme, aina kun sen tekee huolella ja loistavista raaka-aineista
1. Mustekalat täytyy perata ja huuhdella huolellisesti. Vedä varovasti pää ja lonkerot irti, yritä poistaa mustepussi kokonaisena, jotta vältät mustumat leikkuulaudassa
Tuoksuja, värejä, makuja. Sunil Vijayakar. Intian keittiö – kotiruokaa eri puolilta Intiaa (suomentaneet Helena Rantasuo ja Jarmo Niemi, Gummerus 2014)
Lisää joukkoon sitten pasta ja mustekalarenkaat ja jatka keittämistä kannen alla kunnes molemmat ovat kypsiä ja pehmeitä - pastasta riippuen noin kymmenen minuuttia