Tein yhtenä päivänä pari muhkeaa neljänviljanleipää. ) Käytin kaapista neljänviljan puurohiutaleita, jotka pitäisi saada kulutettua, lapset kun eivät ole innostuneet siitä puurona
Tällä kertaa päätin kokeilla mitä tapahtuu jos siemeniä laittaa leipätaikinaan. Taikinasta sai tehtyä kaksi pyöreää leipää ja kohotukseen meni vähän enemmän aikaa kuin yleensä
Oma saaristolaisleipä, kerros voita ja tuhdisti lohilevitettä päälle. Saaristolaisleipä. Kohotetaan leivät voidelluissa vuoissa, tästä ohjeesta tulee kaksi leipää
Leipä tehdään samalla periaatteella kuin saaristolaislimppukin. tästä annoksesta tulee yksi leipä n. Vuoat kannattaa voidella hyvin, alkuun vain sipaisin pinnoitetut vuoat voilla ja leipä tahtoi tarttua vuokiin, mutta kunnon voitelu auttoi tähän ongelmaaan
Pitäisi useamminkin tehdä leipää itse. Hyvän leipätaikinan tekemiseen on ihan omat niksinsä. 2 dl neljänviljan puurohiutaleita. 2 dl neljänviljan puurohiutaleita
Itse tehty leipä on aina todella herkullista, mutta valitettavan harvoin sitä tulee leivottua. Pitkän kohotuksen aikana leipään syntyy makua ja rakennetta
neljänviljan tai kaura). Vaikka kyseessä onkin helppo leipä, käytin apuna yleiskonetta. Voitele leipävuoka (jos vuoka on pieni, tästä tulee kaksi leipää) ja kaada taikina vuokaan
tai neljänviljan hiutaleita. Mikä olisikaan parempaa aamupalalla kuin vastaleivottu leipä. Leipä säilyy hyvänä ainakin pari päivää ja sen voi myös hyvin pakastaa