Kuorrutus ja koristelu tehty tarjoilupäivänä. Koristelu. Tämä viikko on ollut täynnä pääsiäisherkkuja, vaikka virallisesti pääsiäisestä nautimme vasta ensi viikolla
Koristeluun esim. Kakun kuorrutus+koristelu. Kakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä koristeluja lukuunottamatta valmiiksi tai minimissään 5 tuntia ennen tarjoilua, jotta se ehtii hyytyä kunnolla
Pääsiäinen kuuluu kevääseen ja jotenkin vielä korostaa kevään kauneutta raikkaine väreineen, mitä näkyy kukissa, kattauksissa, kodin koristeluissa ja leivonnassa
Koristelussa käytettyjen vadelmien löytäminen tuoreina on näin maaliskuussa aika vaikeaa, joten kannattaa huolehtia että pakastetut marjat ovat varmasti suomalaisia
Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, mutta esikoisen synttärit ovat aina tarpeeksi lähellä että tarjoilut ja koristelut ovat väriltään ja ilmeeltään pääsiäiseen ja käsillä olevaan kevääseen vivahtavia