P. a. i. m. e. n. p. r. s. (. S. h. d. '. ). O. t. u. k. j. ,. o. l. b. g. v. I. ä. y. T. x. -. A. *. 8. 0. +. L. ö. C. 4. 6. 1. 2. M. /. c. ½. K. 5. R. H. V. U. ) l. d l. t l
Paimenen pata, piiras, paistos mikälie. Tänään uuniin päättyi paimenen pataa tai jotain sinnepäin. Melkein puoleentoista kuukauteen ei ole pannun vieressä seisoskeltu
Ohje on muunnelma aiemmin tekemästämme perinteisestä paimenenpiirasta (Shepherd's Pie). Samoin ihan tajuttoman hyvin toimii poronvasan hiljalleen hauduteltu, supermurea uuniliha vienosti makeiden porkkanoiden kera olut-muusiruusukkeiden alla brittiklassikkovariaatiossa, jonka nimesimme poropaimenen piiraaksi
No, padan parannelluista tähteistä muutamaa päivää myöhemmin syntynyt paimenenpiiras oli joka tapauksessa maukasta ja vaikka en taidakaan teille stifadon reseptiikkaa jakaa, esittelen toki piiraani
Shepherds pie eli paimenenpiiras on alun perin brittiläinen arkiruoka, joka on perinteisesti valmistettu sunnuntain juhlapäivälliseltä ylijäänestä lihasta ja perunamuhennoksesta
Gordon Ramsay on eräitä kertoja tehnyt ohjelmissaan Paimenenpiirasta eli Shepherd's pie'ta. Jos teet molemmat versiot, niin huomioi nesteiden määrissä se, että ohje on ihan vaan tavalliselle paimenen piiraalle
Paimenenpiiras (Shepherd's Pie)(4 - 6. Vielä yksi talveen sopiva jauheliharuoka, englantilainen klassikko, Shepherd's Pie, jossa tuhti jauhelihakastike tuikataan vuoan pohjalle ja paksu kerros (juustolla maustettua) perunasosetta levitetään pinnalle