Näillä ei yksinkertaisesti saa sitä makua aikaan, mitä mummon perinteinenruskeakastike kaipaa. Ruskeakastike on jokaiselle suomalaiselle varmasti tuttu
Ruskeakastike tuntuu olevan monelle melkoinen murheenkryyni kotikeittiöissä, tai ainakin sen perusteella kuinka monen suusta olen saanut valitteluja aiheesta kuulla
Rosollin perinteinen kermainen kastike vaihtui raikkaaseen parsakaalipestoon. Paahda sitä kuivalla pannulla, kunnes sen pinta on kauniin ruskea joka puolelta
Tee jauhelihaseos paistamalla ensin kevyesti rypsiöljyssä sipulia ja valkosipulia, lisää jauheliha, fondi, Worcestershire kastike, balsamietikka ja mausteet ja lopulta vesi, lisää kastikemaizenaa kunnes on sopivan paksua, lisää seokseen kypsät ohrasuurimot ja kananmunan valkuainen
Mutta alla olevassa reseptissä on kastike, vaikkei sekään mikään perinteinen. Sanottakoon, etten koskaan ole tehnyt lasagneeni valkokastiketta enkä muutakaan kastiketta, vaan yleensä käytän sen sijaan reilusti raejuustoa
Makkarat ja muussi on perinteinen brittiläinen talviruoka. Kaada ruskeakastike sipulien sekaan ja sekoita kastike takaiseksi saadaksesi aikaan tasaisen kastikkeen Kaada nyt puolet ruskeasta kastikkeesta laakean uunivuoan pohjalle niin että pohja peittyy kokonaan
) nimittäin sisälsi juurikin samoja täytteitä kuin perinteinen lasagne. Mausteista jauheliha-sipuli kasitketta,tuoreella basilikalla terästettynä, sekä neljän juuston juustokastiketta
Salaattiosastolta löytyy marinoitu punakaalisalaatti, hedelmäinen juustosalaatti sekä tietysti perinteinen rosolli (keitetty punajuuri, peruna ja porkkana, maustekurkku, sipuli ja omena)