Pikkelssi reseptejä

Paahtopaisti pikkelsin kanssa

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero lihaan mausteet. Aseta liha uunivuokaan ja paina siihen paistomittari
Pikkusuolaisia taas

Pikkusuolaisia taas

Sekoita tuorejuustot keskenään, sitten sekaan pikkelssi ja smetana, lopuksi meetwursti ja ruohosipuli
Remouladekastike

Remouladekastike

Näin ei kuitenkaan ole ja Tartarkastike eroaa Remouladekastikkeesta siinä, että se ei ole maustettu yhtä runsaasti yrteillä ja siinä on usein pikkelssiä ja hillosipulia seassa
PURKISSA - HILLOT - HILLOKKEET

PURKISSA - HILLOT - HILLOKKEET

Alkaa olla taas se aika vuodesta, että voi alkaa tehdä hilloja ja pikkelsejä. Etikkapikkelsin perusresepti
Mausteinen sienipikkelssi

Mausteinen sienipikkelssi

Perinteisten suolasienien sijaan päätimme kokeilla mausteista sienipikkelssiä, johon tulee vahvoja jouluisia makuja
Turkkilainen keittiö karppaajan näkökulmasta

Turkkilainen keittiö karppaajan näkökulmasta

Turkkilainen keittiö karppaajan näkökulmasta. Filed under. Blogi, Kuvat — Jätä kommentti. 07/07/2014. Ajattelin postata tänne pienen katsauksen turkkilaisesta ruokakulttuurista niitä karppaajia varten, jotka maahan aikovat matkustaa
Kotitekoinen ketsuppi

Kotitekoinen ketsuppi

Säilöntäharrastukseni rajoittuu lähinnä marjojen pakastamiseen sekä sienten kuivatukseen tai suolaukseen
Kasvissyöjänä Myanmarin Yangonissa

Kasvissyöjänä Myanmarin Yangonissa

Ruoan mukana tuli keittoa ja tosi suolaista ja hapanta pikkelssiä. Paistettu riisi säilötyillä teelehdillä ja paahdetulla valkosipulilla majapaikkani aamiaisella
Voikukkapikkelssi

Voikukkapikkelssi

saada ihanaa voikukkapikkelssiä. voikukkapikkelssiä. lämmin voikukkapikkelssi huolellisesti puhdistettuihin ja steriloituihin lasipukkeihin
kalaa ja kalkkunaa

kalaa ja kalkkunaa

Kalat pilkotaan pieniksi, puristetaan pikkaisen sitruunanmehua päälle, smetanat, sulatejuusto, pikkelssi, purjo, tilliä, mustapippuria ja puolikas suolakurkku
Savuliha viskiliemessä

Savuliha viskiliemessä

Leikkaa savustettu liha ohuiksi viipaleiksi. Sekoita katajanmarjat viskin kanssa. Lisää sipuli ja chili renkaina ja rosmariini neulasina
Metsäsienipikkelssi

Metsäsienipikkelssi

Kaada pikkelssi säilykepurkkeihin ja anna maustua ainakin kaksi päivää. Pikkelssi säilyy jääkaapissa hyvin, jopa muutaman kuukauden
Hakusai-no-asazuke, kevyesti suolattu kiinankaalilisuke

Hakusai-no-asazuke, kevyesti suolattu kiinankaalilisuke

Kiinankaali eli hakusai on suosittu talvivihannes japanilaisessa keittiössä. Se sopii keittoihin, patoihin, pannulla paistettavaksi ja höyrytettäväksi, ja tehdäänpä siitä tsukemonoakin, japanilaista pikkelsiä

Paahtopaistia ja perunasalaattia

Annostele lautasille perunasalaattia ja paahtopaistia ja koristele pikkelssillä. 1 dl pikkelssiä. 1. Perunasalaatti
Shisomehu (ensimmäinen versio)

Shisomehu (ensimmäinen versio)

Shisomehu punaisesta (vas. ) ja vihreästä (oik. ) shisosta. Punainen shiso (Perilla frutescens) eli veripeippi on tumman purppurainen yrtti, joka sopii sekä kesäkukkaistutuksiin että keittiöyrtiksi