Kristallipullat eroavat perinteisestä pullataikinasta parillakin tavalla, taikinaan laitetaan vaniljakastiketta ja valmiit pullat kastetaan vielä voisulassa ja kieritetään sokerissa
Monissa resepteissä maidon sijaan käytetään vaniljakastiketta, mutta itse halusin kokeilla tällaista versiota jossa taikinaan tulee vaniljakreemijauhetta
Kristallipullat voi leipoa ihan tavalliseenkin pullataikinaan, mutta aika usein nesteenä käytetään maidon tai veden asemesta vaniljakastiketta, kuten Pullahiiren leivontanurkan ohjeessa
Aloita valmistaminen pilkkomalla pullat/pullapitko reilun kokoisiksi paloiksi. Valmistin ja itse asiassa söin viime viikon brunssilla ensimmäistä kertaa pullavanukasta
Pullataikinasta voi tehdä vaikka mitä kun laittaa mielikuvituksen liikkeelle, vaikka ne tutut ja turvalliset korvapuustitkin ovat aina niin ihanan herkullisia
Voitele pullat voilla tai margariinilla, lämpimninä tai jäähtyneinä. 2 dl vaniljakastiketta (esim. Kuumenna vaniljakastike ja vesi yli hiivan heräämislämmön (+42 C). ) 2 dl vaniljakastiketta (esim
Tällävälin sekoita vaniljakastikejauhe kylmään maitoon. Tässä tulee nyt synttäreiltä vaniliakierrepullat jotka sopivat myös joulupulliksi näin hyvissä ajoin ennakoiden
Lämmitä vaniljakastike varovasti kädenlämpöiseksi. Taikinahan on muutoin sama kun normaali pullataikina, mutta ilman munia ja maito vaihtunut vaniljakastikkeeseen
Lihapullat. Lihapullat. Lisää pullat kastikkeen joukkoon ja hauduta noin 10 minuuttia. 1. Kastike. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele tomaatit