Sain jo jokin aika sitten arvostelukappaleen Sopat. -keittokirjasta, mutta kirjan saapuessa en ollut sopallisessa mielentilassa, joten opus jäi siltä kertaa
Alkoi tällaista tehdä mieli flunssaisen päivän jälkeisen illan lämmikkeeksi. Melkoisen googlaamisen jälkeen totesin, että ohjeita on niin paljon, että teen ihan oman versioni taas tästäkin
1. Kuutioi kala n. 2x2 cm paloiksi. Puhdista ja kuutioi purjo ja paprika, kuori ja kuutioi fenkoli. 2. Paista kasvikset tilkassa oliiviöljyä, purista mukaan valkosipuli ja lisää kalaliemi, valkoviini sekä tomaattimurska
) Ranskalainenkalakeitto ja palanpainikkeeksi alsacelaista rieslingiä. Ja vastapelurina niin ikään ranskalainen, Alsacen kuiva ja klassisen puhdaslinjainen Riesling Domaine Vogt (42,50 €/plo ja 0,67 €/sentti). Ja vastapelurina niin ikään ranskalainen, Alsacen kuiva ja klassisen puhdaslinjainen Riesling Domaine Vogt (42,50 €/plo ja 0,67 €/sentti)
Listaa voisi jatkaa loputtomiin koska siitä uupuu perinteinen lihakeitto tai ranskalainen versio pot au feu puhumattakaan borssikeitosta tai kaikista niistä leivistä mitä maailmalta löytyy,
)Ranskalainenkalakeitto. Eilen tein sunnuntairuuaksi ranskalaista kalakeittoa. Heii. Ohje on alunperin muistaakseni yläasteen köksän kirjasta, mutta se on tainnut vuosien myötä hieman muuttua, eli tässä tulisi samaisesta keitosta Nannin ja Nannin äitin versio
Olen syönyt joskus Ravintola 4 vuodenajassa, todella hyvää Ranskalaista kalakeittoa ja tätä mukaillen kehitettiin omaa versiota tuosta herkusta. Ranskalainenkalakeitto2 pienehköä fenkolia2 sipulia1 litra vettä 200 g vaaleaa kalaa100 g katkarapuja2 dl tomaattimurskaa ½ sitruunan mehutilliä, suolaa, valkopippuriasmetanaa Suikaloi fenkoli ja palastele sipuli
1. Kuori ja viipaloi kasvikset. 2. Perkaa kalat ja leikkaa ne 5 cm. n paloiksi. 3. Kuullota porkkana, sipuli, valkosipuli ja purjo öljyssä paksupohjaisessa kasarissa