Jos siirappivesi ei ole kovin siirappista voit voidella leivät ohjeen mukaan vasta paiston jälkeen. Piimään ja omenasoseeseen tehty makea limppu on lohjalainen perinneruoka, mutta kelpaa sitä syödä muuallakin
Voitele limput siirappivedellä ja pistele ne tikulla tai haarukalla. Vaivaa kohonnut taikina leivinalustalla ja leivo siitä kaksi pitkänmallista limppua
dl siirappia. JOULULIMPPU. rkl muscovadosiirappia. Leivo kaksi limppua ja laita ne liinan alle. kädenlämpöiseen veteen, lisää liemeen siirappi, suola ja
Lisää siirappi ja suola ja sekoita tasaiseksi. Meidän perheessämme tämä limppu tekee hyvin kauppansa. Sen lisäksi, että piimälimppu on hyvää on se myöskin helppo valmistaa itse
Olisin halunnut käyttää vesi-siirappiseoksenkin tilalla intiaanisokeria ja teinkin ensin niin (kuumensin intiaanisokeria tilkassa vettä, jolloin intiaanisokeri siirappisoitui), mutta seos olikin liian arka (ja ohut) leivän pinnallla uunissa ja pinta alkoi kärvähtää
Sekoita joukkoon suola ja siirappi. Saaristolaisleipä3 kpl limppuja 1 l. 1 l omenamehua (tai piimää)75 g hiivaa3 dl siirappia1 rkl suolaa3 dl vehnäleseitä (tai ruis-)3 dl ruisjauhoja3 dl kaljamaltaita1 l vehnäjauhojaLämmitä omenamehu suuressa kulhossa kädenlämpöiseksi. Valele leipiä siirappivedellä, kun ne ovat paistuneet noin tunnin ajan (1 osa siirappia, 3 osaa vettä). 3 kpl limppuja 1 l