Koska Thaimaa on nyt ulottumattomissamme, tutkimusmatkamme on tapahtunut kotoisassa keittiössämme. Thaikeittiölle tyypillisiä, muualla harvinaisempia, raaka-aineita ovat kalakastike, sitruunaruoho, galangajuuri ja katkaraputahna
sitruunaruohoa, kaffirlimen lehtiä, valkosipulia, inkivääriä ja limettiä. Thaimaassa parasta ovat tuoreet hedelmät, jotka maistuvat siellä kovin paljon paremmilta kuin Suomessa
Chilien lisäksi thairuuan maussa ja tuoksussa olennaisessa osassa ovat sitruunaruoho, korianteri, thaibasilika (ja pyhä basilika), lime, kaffirlimen lehdet, galangal, inkivääri ja valkosipuli
Ohje kirjasta "Parhaat reseptit Thaimaa". Huuhdo sitruunaruohot ja leikkaa varrenpäät vinottain. 8 sitruunaruohon vartta (jätin pois). Vuoraa höyrytystaso sitruunaruoholla, nosta kalafileet päälle ja höyrytä kiehuvan veden päällä noin 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää. 8 sitruunaruohon vartta (jätin pois)