Thaimaa sitruunaruoho reseptejä

Kanacurry

Kanacurry

Tämä ohje on "ruokasuosikit Thaimaa"-kirjasta, tosin sen verran muunneltuna, ettei tämä juurikaan alkuperäistä ohjetta enää muistuta
Tutkimusmatkalla thaikeittiöön

Tutkimusmatkalla thaikeittiöön

Koska Thaimaa on nyt ulottumattomissamme, tutkimusmatkamme on tapahtunut kotoisassa keittiössämme. Thaikeittiölle tyypillisiä, muualla harvinaisempia, raaka-aineita ovat kalakastike, sitruunaruoho, galangajuuri ja katkaraputahna

Kooste Thaimaan lempivegaanituotteista

sitruunaruohoa, kaffirlimen lehtiä, valkosipulia, inkivääriä ja limettiä. Thaimaassa parasta ovat tuoreet hedelmät, jotka maistuvat siellä kovin paljon paremmilta kuin Suomessa

Höyrytettyä kalaa maustekastikkeessa

Ohje kirjasta "Parhaat reseptit Thaimaa". Huuhdo sitruunaruohot ja leikkaa varrenpäät vinottain. 8 sitruunaruohon vartta (jätin pois). Vuoraa höyrytystaso sitruunaruoholla, nosta kalafileet päälle ja höyrytä kiehuvan veden päällä noin 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää. 8 sitruunaruohon vartta (jätin pois)