Vasikanliha pata reseptejä

Vanhanajan painosyltty

Huuhtele nopeasti vasikanliha kuumassa vedessä. Pane sianpää, kamara ja lihat pataan ja kaada päälle kuumaa vettä, niin että vesi ja lihat ovat samalla tasolla

Kermainen riistapannu

Kuullota sipulia ja porkkanoita voissa pannulla ja siirrä pataan. Ruskista lihasuikaleet voissa pannulla pienissä erissä ja siirrä nekin pataan

Pihlajanmarjanmakuinen riistapata

Siirrä sipulit ja porkkanat pataan. Ruskista lihat erissä pannulla ja siirrä pataan. Lisää pataan sienet, sekoita kastikkeeseen pihlajanmarjahyytelö ja mausta suolalla ja pippurilla

Saimaan rannalla

Tarvitaan vasikanlihasta keitettyä lientä, joka on maustettu suolalla ja pippurilla. Vuoratkaa pata lihasiivuin, pankaa lintu pataan ja peittäkää lihalla myös päältä
Padassa paistettu vasikka eli Veau Poêlé

Padassa paistettu vasikka eli Veau Poêlé

Kun vasikanlihassa ei ole luonnostaan rasvakerrosta eikä marmorijuovia, paistista tulee mehevin ja maukkain, jos se valmistetaan kannellisessa padassa aromaattisten kasvisten kanssa
Viikon raaka-aine (24): Naudanliha

Viikon raaka-aine (24): Naudanliha

Nuorena teurastetun naudan lihaa sanotaan vasikanlihaksi, vanha nauta puolestaan on raavaanlihaa. Itse käytän pataruokiin lähes yksinomaan edullista ja maukasta lapaa
Kahden vasikan päivä

Kahden vasikan päivä

Pane pata kohtuulliselle lämmölle ja voi ja öljy pataan. Jos ruskistusrasva on palanut, kaada se pois ja pane uutta voita pataan