Zanuska - Venäläinen keittiö Jäämereltä Kaukasiaan. No, yhden kakkukirjan päätin laittaa kiertoon, kun ei se tarjoa mulle oikein mitään, yhden ohuen leipäkirjasen tutkailin, testasin ohjeen ja palautin takaisin hyllyyn
Paikassa on ehkä jonkinlainen venäläinen vivahde. Olisi pitänyt tyyliin ostaa leipää ja pastakastiketta, paitsi ettei siellä välttämättä olisi ollut vegaanista pastakastikettakaan
Niinpä tilaamme toiset ja koska venäläinen ei yleensä juo ilman jotakin pientä naposteltavaa, mekin tilaamme tarjoilijan suosituksesta eräänlaisia leipäkrutonkeja, joiden maussa on kinkkua ja juustoa
Snapseja on hyvin erityyppisiä mutta suosikiksi vuosien varrella on tullut perinteinen Koskenkorva, Marskin Ryyppy, Żubrówka ja laadukas Venäläinen vodka
Pelmenit - Пельмени - on venäläinen, Siperiasta kotoisin oleva ruokalaji, joka valmistetaan käärimällä yleensä jauhelihasta valmistettu täyte ohuen vehnäjauhoista valmistetun taikinan sisään
Voidaan puhua globaali perheestä, perheestä jossa on kotiruokaa niin italialainen aamiainen cappucinolla ja mantelikeksillä, kuin venäläinen illallinen blineillä tai suomalainen varhaisperuna ja lohi lounaaksi
Venäläinen sillivati on herkkua. Leipäkorista löytyy omatekoisia leipiä. näkkileipää, Niskavuoren joululimppua, fenkolista joululimppua, ruisreikäleipää ja perunalimppua
Tämä on venäläinen klassikko, joka on helppo tehdä ja ihanaa. Ja jos jostain löydän koordinaatit siihen, miten tuollainen leipä tehdään, lupaan kyllä kokeilla