Tanskalainen Voileipä. Sain kutsun Tanskalaiseen Voileipään ja kävin siellä visiitillä viime viikolla. Astuessani sisään Tanskalaiseen Voileipään, olin melkoisen hämmästynyt
Hieno on myös tanskalainen voileipäkulttuuri. (voileipätiedot Wikipediasta). Omasta jääkaapista ei sattunut löytymään aineksia mihinkään yllämainituista leivistä, joten voileipäpäivällisemme sai italialaisen vivahteen
Kuumalla helteisellä säällä suosin kylmiä ruokia ja meillä yksi kesän suosikeista on voileipäkakku. Olinkin jo sitä valmistamassa tässä ja olin päässyt noin puoleen väliin kun se vähän ennen aikaisena joutui yllätysvieraiden nälkäisiin suihin, ja koska en ollut ehtinyt koristella ja viimeistellä kakkuani vielä ennen vieraiden ilmestymistä en sitten välittänyt edes viimeistellä sitä ja unohdin tyystin valokuvata, joten se voileipäkakku saa nyt sitten odottaa kunnes säät taas ovat suotuisat kylmää ruokaa haluaville ja koska täyte on mainitsemisen arvoinen omassa yksinkertaisuudessaan joten jatkan sitten sillä mitä itse söimme myöhemmin voileipäkakun sijaan
Toast Skagen on ruotsalaiskokki Tore Wretmanin vuonna 1965 kehittelemä voileipä klassikko. Tähän versioon tein majoneesin itse, suolaveteen säilöttyjä kylmänveden katkarapuja sekä siianmätiä
Leikkaa voileipä kulmittain kahtia. 1. Kuori ja viipaloi sipuli, viipaloi tomaatti ja broilerifilee. Paista pekoni rapeaksi ja valuta liika rasva pois talouspaperin päällä