Isännän yksi suurimmista lempiherkuista on jauheliha-tomaattikastike ja pasta. Nyt täytyy taas tehdä tunnustus, että enpä ollut koskaan tätä ennen tehnyt itse bolognesekastiketta
tapaan, mutta nyt kun tämä ihana Crock-Pot on kotona, niin mikäpä olisi parempaa kokata seuraavaksi, kuin hauduttaa pitkään herkullista bolognesekastiketta
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. T. a. l. v. i. s. e. t. ä. m. h. o. u. k. r. n. V. p. d. g. ù. ,. R. ö. y. c. (. ). j. M. S. A. E. N. &. 6. H. U. O. b. K. 2. 0. 4. f. 1. /. z. ". W. '. w. x. P. 5. 3. L. I. Y. à. è. ì. ò. é. C. F. ) l. d l
-. -. T. ä. m. i. t. a. l. n. e. k. s. o. y. B. u. r. v. h. j. ". P. K. p. ,. Y. 2. 5. 8. d. g. ö. S. b. N. I. R. ù. 1. 3. 0. 4. 6. J. (. ). L. M. A. f. c. k g. d l
Parahin reseptipankkini foodgawker siis töihin ja muutamin harkituin hakusanoin päädyin Fuss Free Cooking-blogiin, jossa oli tehty melkein tasan vuosi sitten tätä ruokaa
-. -. -. -. -. -. -. -. B. o. l. g. n. e. s. k. a. t. i. ,. r. ù. b. I. v. h. p. j. S. u. M. ä. d. f. c. m. P. y. T. ö. H. K. V. 1. 7. 0. 8. 9. A. ú. Y. G. L. E. J. O. N. (. 4. ). 3. 5. /. 2. R. d l
1 chorizo-tuoremakkara. 1 chorizo-tuoremakkara. Jos on aikaa nysvätä keittiössä ja odotella ruoan valmistumista vähän normaalia kauemmin, kannattaa tehdä jauhelihakastike Siken italialaisen ohjeen mukaan (kirjasta "Ruokaa rakkaudella")
Viime viikolla mulle iski aivan kaamea bolognesekastikehimo. Bolognesekastikehimon taustalla saattoi olla syksyinen ilma ja kesäflunssa, joka meinasi uhkaavasti pukata päälle
Paitsi spaghettin sekaan, sopii kastike mainiosti tarjottavan penne-, tagliatelle- tai maccheroni pastan kanssa sekä lasagnen ja cannellonien täytteeksi
Sopii loistavasti tällaiseen melkein-talvipäivään ja on hyvää lämpimänä sekä kylmänä. 500gr hirven jauhelihaa1 sipuli2-3 valkosipulin kynttä2 siivua pekonia1 tlk kuorittuja tomaatteja1 dl punaviiniä1 laakerinlehti, 1 tl rakuunaa (käytin kuivattua), 1/2 timjamia, riivin muutamia oksia ja lehtiä, 1/2 tl rosmariinia, suolaa mustapippuriaKuutioidaan porkkana ja sipuli, viipaloidaan vaslkosipuli ja kuutioidaan pekoni. Sitten koko höskä pataan ja uuniin 1-2 tuntia 150 astetta. 2-3 valkosipulin kynttä
-). -D. Sianjauheliha on mielestäni yksinään jotenkin liian rasvaista ja en pidä kauheasti sen ominaismausta, mutta nyt viileät talvi-ilmat ajoivat kokeilun pariin ja täytyy sanoa, että maukasta tuli ja sianjauheliha ei todellakaan enää maistunut niin sianjauhelihalta
Kuitenkin tuoreista raaka-aineista, itse tehtynä maku on aivan erilainen. Tämän kastikkeen voi toki tehdä helpommallakin tavalla, jos ruoka on saatava pöytään nopeasti eikä ole montaa tuntia aikaa hauduttaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.