Jutta Siuttila ja Reijo Haapanen maistelemassa lipeäkalaa. Kuvat. TS/Riitta Salmi. Huru-ukko Reijo Haapanen kokkaa tällä viikolla ravintola Svenska Klubbenin keittiössä työparinaan on kokki Jutta Siuttila
Tässäpä taas perinteikästä purtavaa. Monien mummot, mummut ja mammat ovat varmasti joskus harrastaneet näitä hölskykurkkuja ja sitä kautta nostavat mahdollisesti nostalgiaa pintaan
Michelin-oppaan päätoimittaja vastaa 800 g muikkuja. Peratut muikut pyörivät ensin ruisjauho-suolaseoksessa ja päätyvät sitten kuumaan valurautapannuun voikylpyyn paistumaan
mausteliemi. Mitään ei tehdä kovin pienesti, kun tehdään huru-ukkojen tyylillä. Keitä mausteliemen aineksia kokoon niin, että lientä on jäljellä desilitran verran
Kaada taikina syvälle uunipelille leivinpaperin päälle ja levitä se soikion muotoiseksi. Leota külmas vees zelatiin ja nôruta sellest üleliigne vesi välja
One pot -pasta Igorin tapaan (6 annosta). Igorin kana on jo klassikoksi muodostunut parin vuoden takainen somehitti, joka sai alkunsa Peggyn pieni punainen keittiö-blogin reseptistä
Ruskista jauheliha isossa kasarissa omassa rasvassaan. Olen tehnyt lasagnen tähän tapaan käytännössä aina, toki olen kokeillut myös perinteisiä lasagneja, mutta palaan tähän tuttuun ja varmasti maistuvaan versioon
Juhannuksen orharieska savolaiseen tapaan. Savolainen ohrarieska on maakunnan perinteikäs kesäherkku. Tyypillisesti sitä nautitaan juhannuspöydässä, mutta se sopii kaikkien kesäjuhlien tarjoiluun
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.