Palataanpas aina vaan ajassa taaksepäin ja viime viikon murkinoihin. Äiti oli meillä kylässä ja jotenkin siinä kaiken kiireen keskellä ruokalistakin meni uusiksi
K. a. r. j. l. n. p. i. s. t. o. e. h. k. ä. y. u. m. v. ö. M. ,. d. E. P. G. -. J. T. I. A. ). S. (. g. 4. 2. 8. 0. 1. 3. /. L. O. 7. 5. V. U. D. N. R. t l
Poronkäristys ei ole pelkkä Lapin herkku. "Lappi ei olisi mitään ilman poronkäristystä". Olimme silloin lomalla Lapissa, ja neidillä oli takanaan viikon neljäs poronkäristysannos
P. o. r. n. k. ä. i. s. t. y. e. h. l. u. a. p. m. A. (. 4. ). ~. 5. 0. g. 1. 2. v. ö. j. d. ,. J. V. L. f. 3. -. 6. T. R. W. S. O. Y. ". H. i l. d l. t l
Lado uunivuokaan poronkäristyslihat, suikaloidut pekonit ja hienonnettu sipulit. 2 pak poronkäristyslihaa pakasteesta (à n. 2 pak poronkäristyslihaa pakasteesta ( n
Mureaaporonkäristystä ja kermaisen pehmeää muussia, karpalosurvosta ja suolakurkkua - nam. Kumoa pataan tölkillinen olutta, muutama kierros suolaa ja pippuria myllystä ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa
Hassu sattuma on, että maistoin poronkäristystä ensimmäisen kerran ulkomailla. Muulloin, meikäläisellä jolla ei ole pohjoisessa sukulaisia, ainakaan joista olen tietoinen, poronkäristys valmistuu aina pakastetusta poronlihasta, jota onneksi löytyy melkein joka kaupasta ja sitä on hyvä olla varalla pakkasessa
Sain joskus siskon luona tälläistä ihanan mureaa mustikkapiirakkaa ja ihastuin heti. Tämän piirakan pohja on ihanan mureaa kaurahiutaleiden ansiosta ja mustikat ovat kuin kastikkeena päällä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.