Poronkäristys ei ole pelkkä Lapin herkku. Aika ajoin meillä syödään sitä kotonakin, vaikka se ehdottomasti kuuluu ruokiin, joita syödään Lapissa lomilla
P. o. r. n. k. ä. i. s. t. y. e. h. l. u. a. p. m. A. (. 4. ). ~. 5. 0. g. 1. 2. v. ö. j. d. ,. J. V. L. f. 3. -. 6. T. R. W. S. O. Y. ". H. i l. d l. t l
E. n. e. p. i. z. a. r. s. t. ä. h. l. u. k. (. ). ,. j. o. m. d. v. -. K. I. T. O. S. A. y. M. R. N. ö. P. 3. 7. 0. g. 6. 1. /. 4. 2. L. ½. 5. H. f. ". w. J. °. c. b. D. ~. ♥. Ü l. t l
Mureaa poronkäristystä ja kermaisen pehmeää muussia, karpalosurvosta ja suolakurkkua - nam. Yksittäisestä ruokahimosta pitkäaikaisimmin viime aikoina on vaivannut poronkäristyshimo ja lopulta kauppareissulla muistin ostaa pienen käristyslihapakkauksenkin
En ole itse aikaisemmin tehnyt poronkäristystä, joten aluksi piti soittaa äidille ja kysyä neuvoa. Äitini kertoi sellaisen jutun, että nesteenä poronläristyksessä tulisi oikeasti käyttää puhdasta lunta
Poronkäristys on yksi Suomen kansallisruokaan verrattavissa oleva ape. Entisaikojen poron lisäksi käristyslihaa tehdään poron lisäksi myös hirvestä ja peurasta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.