Italiassa salsa tartufataa sai helposti useimmista ruokakaupoista (ainakin kotiseudullani Umbriassa), Suomessa sen sijaan en muista sitä nähneeni Turussa ainakaan muuaalla, kuin Stockmannilla, jossa muuten on kokonaisiakin tryffeleitä myynnissä
Munakoiso voi olla haastava raaka-aine, mutta suosittelen kokeilemaan pasta alla normaa tällä ohjeella ja lukemaan myös rouva Gastronaatin vinkit munakoison kesyttämiseen Gastronaatti-kirjasta
Joka alue valmistaa Guancialea omallatavalla ja pitävät kiinni omasta D. Jotkut pitää monta päivää suolaliemessä jotkut taas marinoi kylmimttäin suolalla, salvialla, rosmariinillä ja pippurilla
Julkinen liikenne ylipäätään, se kun on aina myöhässä tai jos se joskus vahingossa on ajallaan niin viereen istuu varmasti joku niin pahalta haiseva ihminen ettei matkasta kuitenkaan tule mitään
Aina on jotain pientä mitä hioa ensi kerralla. Ja kuinka erilaisia ne parhaat voivat keskenään ollakaan - yksi hauduttelee kastiketta tuntikausia, kun toinen ei kypsennä sitä lainkaan, kolmas vannoo kunnon voinokareen nimeen ja neljäs taas paahtaa tomaattinsa ensin uunissa viidennen lorauttaessa joukkoon vielä kalakastikkettakin (kyllä, luitte oikein)
Mikäli haluat, paahda pinjan siemeniä kuumallakuivalla pannulla ennen kuin lisäät ne peston sekaan. Kaupasta saatavallatuorepastalla kun ei ole mitään tekemistä oikean kotitekoisen tuorepastan kanssa, ja moni kuivapasta on laadukkaampaa kuin kaupan hyllyllä seisonut “tuorepasta”
-. -. T. ä. m. i. t. a. l. n. e. k. s. o. y. B. u. r. v. h. j. ". P. K. p. ,. Y. 2. 5. 8. d. g. ö. S. b. N. I. R. ù. 1. 3. 0. 4. 6. J. (. ). L. M. A. f. c. k g. d l
Gnocchi - perunapallerot. Gnocchi alla Sorrentina. Gnocchi-palleroita löytyy myös kaupan tuorepastahyllystä, mutta lämpimästi suosittelen gnocchien tekemistä itse
Anjovisten tilalla käytin myös anjovistahnaa, jota olen joskus Stockmannilta ostanut. Laita tällä välin spaghetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.