·600-800 g käristyslihaa tai poronpaistia pakasteesta·100 g kuuta (poron pintarasvaa), silavaa tai voita·1-2 dl vettä (olutta)·suolaa, pippuriaTarjoiluun:·1 kg (puikula)perunoita, voita ·puolukkasurvosta
Poronkäristys ei ole pelkkä Lapin herkku. "Lappi ei olisi mitään ilman poronkäristystä". Olimme silloin lomalla Lapissa, ja neidillä oli takanaan viikon neljäs poronkäristysannos
P. o. r. n. k. ä. i. s. t. y. e. h. l. u. a. p. m. A. (. 4. ). ~. 5. 0. g. 1. 2. v. ö. j. d. ,. J. V. L. f. 3. -. 6. T. R. W. S. O. Y. ". H. i l. d l. t l
Lado uunivuokaan poronkäristyslihat, suikaloidut pekonit ja hienonnettu sipulit. 2 pak poronkäristyslihaa pakasteesta (à n. 2 pak poronkäristyslihaa pakasteesta ( n
Mureaa poronkäristystä ja kermaisen pehmeää muussia, karpalosurvosta ja suolakurkkua - nam. Yksittäisestä ruokahimosta pitkäaikaisimmin viime aikoina on vaivannut poronkäristyshimo ja lopulta kauppareissulla muistin ostaa pienen käristyslihapakkauksenkin
Hassu sattuma on, että maistoin poronkäristystä ensimmäisen kerran ulkomailla. Muulloin, meikäläisellä jolla ei ole pohjoisessa sukulaisia, ainakaan joista olen tietoinen, poronkäristys valmistuu aina pakastetusta poronlihasta, jota onneksi löytyy melkein joka kaupasta ja sitä on hyvä olla varalla pakkasessa
Poronkäristys on yksi Suomen kansallisruokaan verrattavissa oleva ape. Entisaikojen poron lisäksi käristyslihaa tehdään poron lisäksi myös hirvestä ja peurasta
poronkäristys oli ihan huippuherkullista. Terveisiä Leviltä. Viikko ennen Pääsiäistä meni sellaista matalalentoa, että ei ehtinyt edes blogin ääreen itseään parkkeeraamaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.