Heippa. Kokeillaan lyhyttä bloggausta nyt puhelimella. ) Eilen tein nopean katsauksen jääkaappiin, aikalailla tyhjää näytti joten tehtävä oli jotain kaapista löytyvistä aineksista
-. -. -. -. -. -. -. -. P. u. n. a. j. r. i. o. y. k. s. t. ä. v. h. e. /. ,. l. ö. m. d. L. T. p. K. N. E. f. M. (. ). J. c. A. 1. 2. g. 0. 5. V. S. H. I. O. ". z. b. k g. t l
Mielestäni ihan parhaita ovat papu- ja linssikeitot, jotka nautitaan hyvän leivän kanssa. Yhdessä ne tuovat keittoon intensiivisen ja raikkaan sitruksisen maun, joka pelaa hyvin yhteen aniksenmakuisen fenkolin ja mietojen papujen kanssa
-. -. -. -. -. M. i. n. u. l. e. a. v. ä. h. m. t. ,. k. s. o. p. r. E. ö. j. f. d. O. y. S. T. R. K. P. V. g. U. J. A. ". N. 1. /. 2. b. 8. 3. 4. (. ). 0. c. L. x. I. C. H. a l. d l
Se on näin opiskelijan näkökulmasta harvinaista herkkua - toisin sanoen hintavaa herkkua. Kaada vesi pois ja lisää papujen päälle noin teelusikallinen suolattua voita tai esimerkiksi oivariinia
Todellinen win-win-tilanne sekä minulle että ympäristölle. Inhoan ruuan heittämistä roskiin. Saan valtavaa mielihyvää siitä, jos saan koottua kasaan ihan oikean aterian kaikenlaisista jääkapissa pyörivistä jämistä, palasista ja pätkistä
Maku-lehden viimeisin numero antoi vinkkiä takapihan viimeisten pinaattien käyttöön. Tällaista muutaman tarkkaan valitun raaka-aineen kasvisruokaa söisin vähän väliä ja jatkuvasti jos ei tarvitsisi muuta perhettä kokkaillessa ajatella – kasvisruoka kun ei yleensä taloudessamme suurta kannatusta saa
Lehtikaaliaikaan on hyvä syödä lehtikaalia. Sesonkikasviksia harvemmin saa sesongin ulkopuolella. Kasvimaalla lehtikaali säilyy kyllä pitkään ja kestää pientä pakkastakin
Liota pavut kylmässä vedessä yön yli lasi- tai muoviastiassa. Näin papujen pinnalta saadaan lima pois. Keittoaika vaihtelee 30-60 minuutin välillä, meillä keitettiin noin 45 minuuttia
Minkäs sille voi, että iso osa resepti-ideoistani koskee erilaisia puurovariaatioita. Terveellisten liukoisten kuitujen ja hitaasti imeytyvien hiilihydraattien myötä täysjyväiset puurohiutaleet tarjoavat energiaa aamu-, väli-, ilta- ja kaikille muillekin paloille
Suurin osa näkemistäni ohjeista on ollut varsin kasvisvoittoisia, joskin vinkkinä on ollut, että kypsentämisen loppupuolella sekaan voisi heittää jotain proteiinipitoista
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.