Maku-lehden viimeisin numero antoi vinkkiä takapihan viimeisten pinaattien käyttöön. Tämä ohje oli tarkoitettu lämpimäksi kasvislisukkeeksi – meillä se syötiin pastan kanssa ja toimi todella hyvin myös ”pastakastikkeena”
Lehtikaaliaikaan on hyvä syödä lehtikaalia. Sesonkikasviksia harvemmin saa sesongin ulkopuolella. Kasvimaalla lehtikaali säilyy kyllä pitkään ja kestää pientä pakkastakin
Liottamalla keittoaika saadaan lyhennettyä. Näin papujen pinnalta saadaan lima pois. Pavut turpoavat liotuksen aikana, varaa siis tarpeeksi suuri astia
Papujen valmistus vie aikaa, mutta ei ole millään tapaa vaikeaa. Usein vaan leivän päälle tulee ladottua paksusti voita, juustoa ja prosessoituja leikkeleitä, ja vielä jos tän satsin syö päivittäin ja useamman kerran päivässä, niin viikon aikana tulee ahmittua aika annos kovia rasvoja
Mä olen oikeastaan viimeisen vuoden aikana oppinut syömään ja käyttämään linssejä ruoanlaitossa, mutta papujen kanssa en ole vieläkään ystävystynyt kunnolla
maku on kauran ja papujen ansiosta omanlaatuinen ja suutuntuma on mukavan. I want to believe -kuva sai nauruhermot kutkuamaan, kun Facebookin Sipsikaljavegaaneissa haikailtiin kaihoisasti nyhtökauran perään
Kuvitellaan pinaattia olevan enemmän ja papujen vähän vähemmän muusina. Näitä kahta meillä on syöty viimeisen viikon aikana ja alla vielä linkki muutamaan lisäversioon, jos kiinnostaa
Kun pääsin härkäpapujen makuun, en voi lopettaa niiden syömistä. Härkäpapuohjeen alussa kerrotaan, että Italiassa näkee keväisin joka kadunkulmassa ”pieniä ukonkäppänöitä, jotka kuluttavan aikaansa syömällä tuoreita härkäpapuja suoraan paloista”
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.