Ripottele muruseos kalafileen päälle. Tartuin pitkästä aikaa Maku-lehden tarjoukseen ja ensimmäisestä lehdestä kokeiluun pääsi ensimmäisenä Suolapähkinälohi
Tällainen resepti syntyy, kun illalla lukee uutta Glorian ruoka &viini -lehteä (6/2015), seuraavana päivänä näkee sattumalta kaupassa mahtavan tuoreita kuhafileitä ja yrittää sitten ulkomuistista keräillä ostoskoriin lehdessä ihaillun kuhareseptin tyyppiset ainekset
Röstiperuna on erinomainen lisuke esim. grillatulle lohelle tai muille paistetuille kalafileille. Lisäsin reseptiin vielä tilliä korostamaan yhteensopivuutta kalan kanssa
kalafilee mielellään tasapaksu. Graavi, joidenkin mielestä kraavi (ja keittokirjoissa usein tuoresuolattu, ravintolain listoilla vähäsuolattu) lohi oli ennen juuri sitä mitä nimi sanoo - gravlax eli hautalohta
Perunaröstejä olen joskus tehnyt itse, ja eilen sain ajatuksen tehdä röstejä bataatista. Bataatin etu rösteissä perunaan verrattuna on ainakin siinä, että bataatti kypsyy perunaa nopeammin
Upota kalafileet liemeen. Jääkellarin lohi on maistuva kesäruoka, jonka voi tarjota monessa eri muodossa, vaikkapa yrttikastikkeen ja marinoitujen sienten kera
Röstiperuna on erinomainen lisuke esim. grillatulle lohelle tai muille paistetuille kalafileille. Lisäsin reseptiin vielä tilliä korostamaan yhteensopivuutta kalan kanssa
Poista kalafileestä ruodot ja nahka. Kesällä ei tee mieli syödä kovin raskaasti. Loistavan lounaan tai kevyen illallisen saat lohitartarista, joka tarkoillaan täyteläisen tillikreemin kera
Otin vuosi takaperin tehtäväksemme kokata seuraavien kahdentoista kuukauden aikana ainakin kerran kuussa kotimaista kalaa, eri lajeja ja eri tavoin valmistettuna
Tykkään valmistaa erilaisia kalaruokia, varsinkin lohesta. Tunnetusti se taipuu monenlaisiin resepteihin, eikä hävitä ominaismakuaan tuhdinpienkaan mausteiden seassa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.