Ankka ja kastike osottautui herkulliseksi yhdistelmäksi. Appelsiinikastike. Ankka. Ankan ja appelsiinin makupari kasattiin lautaselle yhdistelemällä Murun ja Michel Rouxin reseptiikkaa sekä omaa höystöpankkia
Usein tulee toistettua samoja tuttuja reseptejä, kuten ankanrintojen kohdalla appelsiinikastiketta. Eilen ajattelin päivän ruokia ääneen ja teini kysyi voisiko ankkaa tehdä jollain toisella tavalla
Appelsiinikastike. Ankka ei kuulu suosikkeihini, mutta päätin kokeilla kuitenkin. Eli alkuun halloumisalaatti, pääruoaksi ankkaa ja appelsiinia perunasoseen kera ja jälkkäriksi tein uuden keon tiikerimuffinsseja, koska eilinen satsi hävisi vikkelään
En tosin ole vielä kaikkien lomakiireiden keskellä kirjaa vielä kovin paljoa ennättänyt lukemaan, mutta kirjassa ruokaohjeet on kirjoitettu aakkosjärjestyksessä, niin kirjan alkupäästä nappasin ankka ja appelsiinikastike -reseptit
valkoviinipohjainen veadelmakastike, appelsiinikastike yms. Aku ankka poloisen rintafilee on kyllä metson ja strutsin kanssa siivekkäiden olentojen kärkikastia, eikä unohdeta kyyhkyä
Kun tyttäreni olivat pieniä, he halusivat usein syödä Acapulcon ankkaa, suomeksi lasten mieleen suunniteltua kana-annosta, joka ei ollut ankkaa nähnytkään
Etenkin ankka tuotti tässä asiassa päänvaivaa. Kastikkeista ankan kanssa oli testattu karpalokastiketta, granaattiomenakastiketta, fenkolimarmeladia, appelsiinikastiketta ja portviini-kirsikkakastiketta
Pääruokien klassikoihin kuuluu ankka appelsiinikastikkeella. Appelsiinit ovat ehkä piristävimpiä ruoka-aineita talvella ja alkukeväästä, kun tuntuu, että lumi ei lähde sitten millään, ja sittenkin kun lähtee, mikään ei vieläkään lähde kasvamaan