Béarnaisekastike on saanut nimensä kotiseutunsa, lounaisranskalaisen Béarnin alueen mukaan. Se on kastikkeiden moniottelija, joka maistuu sekä paistetun lihan että kalan seurana
Chili- bearnaisekastike. Gunnar on vaalea lager ja mielestäni sopii raikkautensa puolesta juurikin tälläiselle ruualle, missä käytetään reiluhkosti mausteita ja kastikeena on tuhti bearnaisekastike
Poista ulkofileestä kalvot. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sivele liha kevyesti öljyllä ja paista liha kauttaaltaan kuumalla pannulla kauniin ruskeaksi
T. ä. s. t. a. e. r. i. o. l. n. y. p. S. k. m. ö. j. u. ,. h. d. v. -. ). K. P. L. b. H. ". M. R. A. V. (. f. 2. Ä. 5. 1. N. /. 3. 0. g. Y. O. 8. J. 4. 6. c. E. d l. t l
M. i. e. l. s. t. ä. n. k. a. j. m. v. r. u. o. K. y. J. D. h. b. g. ”. p. f. S. ö. é. O. d. ,. T. H. L. P. –. Y. R. -. B. (. 4. ). 2. 0. 1. 5. 3. t l. d l
On mukava lisä saada tartarpihviin vähän parilan makua. Tähän annokseen liittyy omalta kohdaltani nostalgiaa 80-luvulta, jolloin olin Tukholmassa töissä ja tämä kuului lähes joka perjantain lähikuppilan vakiolounaisiin
Karitsan paahtopaistista syntyy mehevät pihvit. Pyydä kauppiasta litistämään karitsan paahtopaistit mureuttajassa tai nuiji liha itse tasapaksuiksi pihveiksi muovikelmun välissä
savulohta (rippilapsen isän savustamaa) ja bearnaisekastiketta. Juhlat. Mitäpä olisi elämä ilman niitä. Mukavat juhlat piristivät jälleen arjen keskellä, vaikkeivat nämä kesäiset juhlat omat olleetkaan