Minä kuulun siihen koulukuntaan, joka paistaa jokavuotiset blininsä valurautaisella lättypannulla. Sieltä voi ottaa yhdet alkuruoka-annokset akuuttiin blinin himoon
Tuulihattu taipuu myös rullaksi ja saa maistuvan täytteen porosta. Tykkään leipoa perinteisiä tuulihattuja ja erityisesti tuulihatturullaa, sillä siitä saa pienellä vaivalla näyttävän tarjottavan ja ruokaisan lisukkeen salaatille
Borssikeitto on niin ihanaa, että sitä on saatava edes kerran talvessa. Rakastan borssissa punajuurta, etikkaista lientä ja sitä happaman ja pehmeän yhdistelmää, joka leviää suuhun, kun hörppäät lusikallisen smetanalla höystettyä keittoa
Crepes de cerises, perinteiset krepit kirsikkasiirapilla jälkiruoaksi. Crepes, tai krepit suomenkielellä, ovat alkujaan Ranskan Normadiasta tulevia ohuen ohuita rapeita ohukaisia, ja niiden kuuluisin version on Crepes Suzette, jotka ovat appelsiinillä maustettuja kreppejä
Itse tykästyin vahvalta maistuvaan poromousseen niin paljon, että söin vain yhden blinin smetanan ja mädin kera, loppujen päälle lappasin ison kasan poromoussea
Blinin lisukkeita, tässä kolmen mädin lajitelma (31,30 € yksi blini plus nämä lisukkeet). Työporukan kanssa meillä on ollut tapana aina näin alkuvuodesta, kun pahin vuodenvaihdekiire töissä on ohi, käydä pitkähköllä lounaalla tätä asiaa juhlistamassa
Talvisen sunnuntain iloksi ehdotin ystäville ruokaretkeä Lahteen, ravintola Rouxin blinibrunssille. Ravintola on jo pitkään (eli vuosia) houkutellut viehättävyydellään käymään, mutta sopivaa tilaisuutta ei vaan sitten ole tullut
Blinin paistuessa valuttele voita kauhalla vielä reunoille. Toista vielä, kun käännät blinin. Viimein koitti kauan ja hartaudella odotettu laskiaislauantai