Hiivaleipä. Nostata sämpylät lämpimässä, vedottomassa paikassa liinalla peitettynä. Sämpylät ovat riittävästi nousseet, kun niihin sormella painettu kuoppa palautuu heti
450-480 g jauhoja (durum/hiivaleipä/vehnäjauho). 450-480 g jauhoja (durum/hiivaleipä/vehnäjauho). Tuore itse leivottu pitaleipä on niin ylivoimainen kaupan hyllyltä löytyviin känttyihin verrattuna, että ensimmäisen leivontakerran jälkeen pitaleipä on aina tehtävä itse
Myslileipä250 g vettä100 g hiivaleipä jauhoja60 g kaikkea pähkinää ja siementä hienonnettuna40 g kaurahiutaleita40 g rusinoita10 g hiivaaPähkinät, rusinat ja kaurahiutaleet veteen turpoamaan ja jauhojen ja hiivan kanssa tunniksi. 100 g hiivaleipä