mätinapposia, poronfileviipale inkiväärivaahdolla, jääkellarinlohta ja sinappikastiketta (näihin samoin kuin tarjolla olleeseen saaristolaisleipään ohjeet täältä), Iivarin muikkuja (Tertin kartanosta) ja granaattiomenasalaattia
Tämä viikonloppuherkku sai innoituksen muutaman vuoden takaiselta Italian matkalta, kun vierailimme yhden Italian tunnetuimman, ja viljelyalaltaan suurimman Amarone- tuottajan Tommasin omistamassa Villa Quarantassa
Pannacottan ohje on tässä melko tavanomainen, jujuna on se intensiivinen kahvikastike. Kastike. Kuumenna kahvikastike uudelleen varovasti, ei liian kuumaksi, mutta uudelleen juoksevammaksi ja lämpimäksi
Oli miten oli mutta carbonara on Italian Lazion maakunnalle ja Rooman kapungille ominainen pastaruoka, jossa on guancialesta, pecorinosta ja kananmunista tehty kastike
Kasvispihvien makupariksi sopi täydellisesti nopeasti sekoitettu kastike fetasta ja kermaviilistä, jonka lusikallinen hunakaa taittoi juuri sopivan makeaksi
Erityisesti Jamies’s Italian on levittäytynyt lähes kulovalkean tavoin. Kastike. Valmista kastike. Purista grillatuista sitruunoista mehu kastikkeen joukkoon, sekoita kastikkeeseen vähän jogurttia, ripottele korianterin lehdet ja tarjoa kastike riisin tai naanleivän kanssa
Ohje on peräisin kirjaimellisesti puhki selatusta Italian keittiö –keittokirjasta. Tuoreesta kanasta tehtynä kastike on pehmeämpää ja kana säilyy kokonaisina paloina
Kerran maistoin kaverin annoksesta korvasienikastiketta joka oli ihanaa, toisella kerralla sama kastike maistui mättäälle, eli sille mille sieni pahimmillaan maistuu
Pastasalaatti (ainakaan tällainen arkisempi versio) ei välttämättä tarvitse sitä rasvaista majoneesia, kermaviilikastike toimi vallan mainiosti ja antoi makua ja mehevyyttä