Itse käytän kutun tinkimaitoa muussakin ruoanlaitossa laktoosiongelman takia ja käyn hakemassa maitoa parin viikon välein, juuston valmistukseen, piimään, maitorahkaan, jogurttiin…äitini ei suostu maistamaan kutunmaitoa mutta on hyvällä mielellä sitä käyttänyt kahvissaan huomaamattaan
juustonjuoksutinta. Juuston valmistamisessa on tarunomaista hohtoa. Lisää juoksutin ja sekoita. HEH, vaikkei juustonvalmistuksessa tarvitse oikeasti hallita yhtään mitään
Muutaman kinkun ja juuston maistamisen jälkeen, voisin sanoa että tämä liike myy mukaan laatua. Pienissä kivijalkamyymälöissä on aina oma viehätyksensä
tarvitset vain muutaman välineen (tarpeeksi suuren kattilan, harsokangasta, juustomuotin tai lävikön ja lämpömittarin), raaka-aineeksi maitoa, maustamiseen ripauksen suolaa ja juuston juoksuttamiseen jotain hapanta tai entsyymipohjaista juustonjuoksutinta
Kotijuuston tekemiseen kannattaa käyttää mahdollisimman rasvaista maitoa ja piimää, ja piimäksi sopii paremmin tavallinen piimä ilman kaiken maailman terveysvaikutteisia lisäaineita - hera erottuu kuuleman mukaan paremmin tavallisesta piimästä, mutta olen kyllä saanut juuston onnistumaan myös AB-piimästä
Juustonjuoksutin. Lisää sekoittaen juustonjuoksutin ja anna kattilan seistä rauhassa ½ tuntia. 1tl juustonjuoksutinta (löytyi kaupasta juustohyllyltä, pieni purkki). 1tl juustonjuoksutinta (löytyi kaupasta juustohyllyltä, pieni purkki)
Hyvän, kiinteän tuloksen saa, jos antaa juuston kiinteytyä yön yli. -Paneer on intialaista, maustamatonta tuorejuustoa, jonka voi tehdä nopeasti, jopa parissa tunnissa
Laita juuston alle kulho ja siirrä juusto heti jääkaappiin. Sekoita juoksutin joukkoon. Juuston valmistuksesta viimeistään tunnin kuluessa juuston on oltava kylmässä, muuten siinä kehittyvät bakteerit heikentävät juuston makua ja säilyvyyttä