Täytä kesäkurpitsan puolikkaat jauheliseoksella ja ripottele päälle juustoa ja oreganoa. Viikolla tuli taas tehtyä kaikennäköistä kivaa ruokaa, joista tällä kertaa näytillä täytetyt kesäkurpitsat1kesäkurpitsa400g jauhelihaa1 sipuli 1 prk smetanaa½ pussia mausteseosta (taco)100g herkkusieniäjuustoraastetta (tai sulatejuustosiivuja)suolaa oreganoaLeikkaa kesäkurpitsa kahtia ja koverra sisus pois mahdollisimman hyvin. 1 kesäkurpitsa
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi ja purista raasteesta hieman ylimääräisiä vesiä pois. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään ja lisää joukkoon munat, maito, etikka, kesäkurpitsaraaste, ruohosipuli silppu ja tomaatit
Nyt on taas se aika, kun kesäkurpitsat kypsyvät mielettömällä vauhdilla. Kesäkurpitsa on mun mielestä ihanaa herkkua vaikkapa grillattuna tai pannulla paistettuna, siitä saa tehtyä vaikka mitä herkkuruokaa ja se mehevöittää mukavasti tuttuja perusruokia, kuten vaikkapa makaronilaatikkoa
Sekoita kulhossa kesäkurpitsaraaste, oliiviöljy, soijamaito, hunaja ja kananmunat. Alkuperäinen ohje on grahamjauhoilla tehty, mutta muffinssit onnistuvat loistavasti myös gluteenittomina