Ootko ihan varma, ettei tää oo lihaa. Lainaus on Markukselta, joka maistoi nyhtökauraa. Hän haarukalla vielä erotteli nyhtökauran säikeitä toisistaan ja pohti, että nyt on sua ehkä huijattu
Näitä oon tehnyt joskus 16-vuotiaana viimeksi, suurimman korea innostukseni aikoihin. Ihan sattumalta tuli vastaan täällä, ja muistin kuinka hyviä nää olikin
Kun selaa blogia tammikuun osalta taaksepäin, huomaa että minulla on nyt ollut joku ihme craving yhdistää maapähkinävoi tulisiin ja mausteisiin makuihin
1–2 tl gochugarua (korealaisia chilihiutaleita). Taas yksi kimchi-ohje. Korealaiset mungpavuista, kimchistä ja vihanneksista tehdyt suolaiset pannukakut ovat helppo ja nopea (kunhan muistaa laittaa pavut likoamaan
Tässä blogissa vilahtaa tämän tästä korealaisia reseptejä. Dhakassa oli nimittäin jostain syystä todella paljon korealaisia ravintoloita ja niistä tuli suosikkejamme
Sen jälkeen kun päätin pistää Maitotytön sukusyntymäpäiville lihapullabaariin pystyyn tuntui, että joka ikinen naistenlehti, sanomalehti, ruokalehdistä nyt puhumattakaan, oli laillani valinnut tammikuun teemaksi lihapullat
Kimchi on korealaista fermentoimalla valmistettua vihannessäilykettä. Kimchiin tulee yleensä ainakin kiinankaalia mutta muut ainekset ja mausteet vaihtelevat
Pikkuleipiä tikun muodossa – niin näitä etelä-korealaisia erikoisuuksia voisi kuvailla. Pepero-tankoja myydään sekä kuorruttamattomina että tyypillisesti suklaalla kuorrutettuina
Tässä esittäytyy korealaisen katuruoan erikoisuus, hyvin suosittu Gyeran Bbang. Se yhdistää paistetun kananmunan ja kuohean, hieman makeaan vivahtavan leipätaikinan
Korealaisittain maustettu tofu on mainio täyte patongille. Mausteisuuden rinnalle sopivatkin raikkaat kasvikset ja tuhti majoneesi, eipä sitä hyvä leipä paljoa muuta kaipaakaan